התקדמות במשא ומתן? לשכת ראש הממשלה הסירה את תמיכתה ב"חוק שליט", לפיו יורעו תנאי האסירים הביטחוניים הכלואים בישראל, זאת בשל ציפייה להתפתחות במשא ומתן לשחרור גלעד שליט - כך מדווח הבוקר העיתון "ישראל היום".

בתחילת השבוע פורסם במהדורה המרכזית של חדשות 2 כי לאחר חצי שנה של הקפאה, חודשו הדיונים על שתי הצעות החוק שעוסקות בנושא, האחת - של ח"כ דני דנון והשנייה של ח"כ יריב לוין וח"כ יואל חסון. אך נראה שהדיונים לא הספיקו להתקדם: על פי הדיווח, לשכת רה"מ פנתה לח"כ דנון וביקשה ממנו לבלום את הליך החקיקה.

בלשכת נתניהו אמרו לח"כ דנון כי כיוון שישנה התפתחות לקראת ביצוע עסקת שליט, המשך החקיקה עשוי לפגוע בביצועה. "המצב כעת רגיש יותר משהיה", אמרו אתמול גורמים בירושלים.

דנון: "בשל רגישות העניין החלטתי להקפיא את ההליך ל-30 יום"

יוזם הצעת החוק, ח"כ דני דנון מהליכוד, נעתר לבקשה ועצר את הדיונים בחוק. "בשל רגישות העניין החלטתי להקפיא את ההליך ל-30 יום, ולאחר מכן אשוב לקדם אותו", אמר הח"כ. "הפנייה הייתה להשהות את הדיונים בוועדה, לא להקפיא", הבהיר דנון בראיון לערוץ החדשות.

"הבקשה הייתה להמתין מספר שבועות מכיוון שהם טוענים שצעד כזה עלול לשבש את המגעים", הוסיף. "דעתי לא נוחה מכך, אך אני לא מכיר את כל הפרטים החסויים במו"מ, לכן החלטתי להמתין ואם לא נראה התפתחות, נמשיך עם החקיקה".

ח"כ דנון הסביר שהפנייה של לשכת רה"מ דווקא הבהירה לו עד כמה מכריעה הצעת החוק שיזם. "כל נגיעה בתנאים שלהם - מיד יש לה השלכות בעזה ורמאללה. לכן דווקא בנושא הרגיש הזה כן יש ללחוץ. אנחנו ממתינים יותר מדי זמן. לא רע להם שם, יש להם תנאים נוחים ולכן הם אומרים, בואו נמתין ונקבל מחיר מלא".

לפי גורם מדיני בכיר שצוטט ב"ישראל היום", ההחלטה לבלום את הרעת תנאי האסירים נובעת מסבב התייעצויות שנערך עם הגורמים בלשכת ראש הממשלה העוסקים במו"מ לשחרור החייל החטוף.

בשבוע שעבר: ישראל אישרה - המגעים חודשו

ישראל אישרה בשבוע שעבר רשמית כי המגעים לשחרורו של גלעד שליט בין ישראל לחמאס חודשו אחרי חודשים של קיפאון עמוק. בשיחות שמתנהלות בתיווך גרמני - נוטלת חלק גם מצרים.

בדצמבר בשנה שעברה גובשו כל פרטי העסקה, וכל מה שהיה צריך לסכם עליו היה הדרך ליישום ההסכם. בשלב הזה חמאס נסוג בו, לאחר שהזרוע הצבאית של הארגון לא הסכימה עם הסיכומים אליהם הגיעה ישראל עם הדרג המדיני של הארגון. מאז מתעקשת ישראל שלא לפתוח מחדש את המשא ומתן, כי אם רק לדון ביישום של מה שסוכם עליו בדצמבר.

המתווך הגרמני הגיע לישראל לפני שלושה שבועות, ולאחר פגישות בישראל ביקר גם ברצועת עזה. הוא הצליח לגשר על הפערים, וכעת בחמאס מוכנים לחדש את הפגישות על מנת להגיע לסיכום. כל זה לא מבטיח ששחרורו של שליט יהיה מיידי ומהיר, אך המצב משביע רצון יותר, משום שעד כה היה ניתוק - וכעת לפחות מדברים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק