בירושלים מרוצים מהחלטה הצרפתית לדחות כינוס שרי חוץ שהיה אמור להתקיים בטורקיה, וממהרים לתקוף. "חבל שמצרים ממלאת תפקיד שלילי באזור", אמר גורם במשרד החוץ על התנגדותה של קהיר לשתף את שר החוץ הישראלי אביגדור ליברמן בכינוס.

כפי שפורסם לראשונה היום בחדשות 2, לאחר ששר החוץ המצרי אבו אל-רייט סירב לסגת מעמדתו ששללה את השתתפות שר החוץ ליברמן בכינוס "האיחוד למען הים התיכון" באיסטנבול, הצרפתים בחרו לעמוד לצידה של ישראל.

גורמים בצרפת הודיעו לטורקים כי לא יששתפו בכינוס, תקפו בחריפות את הצעד המצרי וכינו אותו כ"אפליה נגד ישראל". הגורמים הוסיפו כי "עד שמצרים לא תחזור בה מדרישתה - הכנס לא יתקיים".

"מצרים הופכת ועדה שנועדה לשפר את איכות החיים סביב הים התיכון", הגיב לידיעה בכיר בירושלים, "לצרכי ניגוח פוליטי שפוגע בסופו של דבר גם בשכנותיה ובעיקר במצרים".

בכיר ישראלי ששוחח בשבוע שעבר עם כתב העיתון "אל חייאת" היוצא לאור בלונדון, דחה את הטענות לפיהן הבעיה היא ליברמן. לטענתו החרם נובע מ"התנגדותה של מצרים ושל מדינות ערב נוספות לדון בפרויקטים משותפים עם ישראל".

משרד החוץ: ישראל משתתפת באירועים - לפי הדרג המתאים

מאז מבצע "עופרת יצוקה", נחשבה מצרים לאחת ממדינות ערב שדווקא שימרה את מערכת היחסים הדיפלומטיים מול ישראל. זאת, בעיקר על רקע המגעים המתמשכים לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. בכירים מצרים, ובראשם ראש המודיעין המצרי עומר סולימאן, ביקרו בארץ מאז המבצע, וגם לאחר כניסתו של שר החוץ ליברמן לתפקיד.

עם זאת, על רקע התקררות היחסים בין ישראל לטורקיה בשבועות האחרונים, לקחה מצרים "צעד אחד אחורה", וכבר הספיקה לאסור על רופאים ישראלים להיכנס לכינוס רפואה עולמי שצפוי להיערך בקרוב בקהיר.

ממשרד החוץ נמסר בתגובה לידיעה: "ישראל היא אחת מ-43 מדינות החברות בארגון "האיחוד למען הים התיכון" ובמסגרת הזו היא נוטלת חלק בכל האירועים לפי הדרג המתאים. ישראל סבורה כי הדרך היחידה לשלב בין מדינות האיחוד האירופי והים התיכון היא באמצעות הידברות ישירה, דיאלוג קונסטרוקטיבי ופתיחות רעיונית".

מאחורי הקלעים: הצצה ליום העבודה של אודי סגל

זעם בינ"ל על חרם הרופאים הישראלים במצרים

חרם מצרי על משלחת רופאים ישראלים בכנס לחקר סרטן השד