מועצת זכויות האדם של האו"ם קיבלה הערב ברוב קולות החלטה לפתוח בחקירה רשמית נגד ההתנחלויות, בטענה שאלה "פוגעות באופן תדיר" בפלסטינים. 36 מהמדינות החברות בוועדה תמכו במהלך, לעומת 10 שנמנעו וארצות הברית - שהייתה היחידה שהביעה התנגדות לכך.

את ההצעה לדיון העלו נציגי המשלחת הפקסיטנית, שהאשימו את ישראל ב"הקמה בלתי פוסקת של התנחלויות חדשות בשטחים הכבושים והגדלת הקיימות, צעד שמביא להפרת זכויות האדם".

אחרי קבלת ההחלטה, קראה המועצה לישראל  "לנקוט צעדים בני קיימא ואף להשתמש בכוח, אם יהיה בכך צורך, כדי למנוע מהמתנחלים להמשיך בהפרת זכויות האדם האדם של הפלסטינים".

הנציגים האמריקניים, שהיו כאמור היחידים שהתנגדו לנוסח שהתקבל, מחו אחרי שאושר והאשימו את המועצה בקבלת החלטה חד-צדדית נגד ישראל. נוסף על כך, הם הזהירו כי צעדים מסוג זה אינם מועילים לקידום השלום במזרח התיכון.

נתניהו: המועצה מנותקת מהמציאות

אל הגינוי האמריקני הצטרף הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו, שתקף במילים קשות את המהלך. "מדובר בגוף צבוע עם רוב אוטומטי נגד ישראל. זו מועצה שצריכה להתבייש בעצמה. למועצת זכויות האדם של האו"ם אין דבר וחצי דבר הנוגע לזכויות האדם".

עד היום, מתוך 91 החלטות שהתקבלו במועצת זכויות האדם של האו"ם, עסקו 39 בישראל. לשם השוואה, רק שלוש מתוכן נגעו לסוריה ואחת בלבד הייתה קשורה באירן.

בהקשר זה, תקף נתניהו ומסר כי "די היה לשמוע את הנציג הסורי מדבר על זכויות אדם כדי להבין עד כמה המועצה הזאת מנותקת מהמציאות". הוא התייחס גם לאורח שהתקבל שם השבוע - נציג חמאס - ארגון שאותו הגדיר כגוף "בעל אידיאולוגיה שמבוססת על רצח חפים מפשע".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק