ביום בו מוגש דוח גולדסטון השנוי במחלוקת למועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה, פונה היום ארגון פלסטיני לבית המשפט בלונדון בבקשה שיוציא צו מעצר נגד שר הביטחון אהוד ברק המבקר בלונדון. הארגון ביקש מבית המשפט להגיש נגד ברק תביעה על ביצוע פשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה.

בית המשפט הבריטי החליט לדחות את הדרישה. הסיבה: מכיוון ששר הביטחון הוזמן כאורח רשמי של מפלגת הלייבור, הרי שחלה עליו חסינות דיפלומטית. למעשה בית המשפט קיבל את הנימוק הישראלי, שטען בדיוק את זה.

קבוצה פרו-פלסטינית, ובראשה משרד עורכי הדין הבריטי ארווין-תנאבי-נטאז, ביקשה מבית המשפט להוציא צו מעצר בינלאומי נגד ברק, זאת "בגלל פשעי המלחמה של ישראל ברצועת עזה לפני שמונה חודשים". על פי הבקשה, ישראל פעלה בניגוד לאמנת ז'נבה. עוד מבקשים התובעים לקחת בחשבון את עדותו של גולדסטון באו"ם היום.

למרות התביעה, שר הביטחון שאמור לנאום היום מול ועידת מפלגת העבודה העולמית - הלייבור, החליט בינתיים שלא לעזוב את אדמת בריטניה. ברק  מתכוון להיפגש היום עם ראש הממשלה ושר החוץ הבריטיים. בית המשפט בבריטניה צפוי להחליט בהמשך היום אם לדון בתביעה שהוגשה.

גולדסטון: באזור יש תרבות של חוסר ענישה

גולדסטון, גרם לכתבי אישום נגד מנהיגים (צילום: AP)
פשעי מלחמה. השופט גולדסטון | צילום: AP

דוח גולדסטון מוגש היום למועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה. קבוצה המורכבת מנציגי האו"ם שחקרו את התנהלות הצדדים במהלך הלחימה בעזה מציגה היום את הדוח, המאשים את ישראל בפשעים נגד האנושות. כאן בחדשות 2 באינטרנט אנו מעבירים את הגשת הדוח ואת הדיונים במועצה בשידור חי.

בראש הקבוצה שנקראת באו"ם "המשלחת לחשיפת העובדות על המשבר ברצועת עזה" עומד השופט הדרום אפריקני ריצ'ארד גולדסטון, שמציג את הדוח עב הכרס בן 400 העמודים. לאחר הגשת הדוח, תגבש המועצה למען זכויות האדם של האו"ם את מסקנותיה, שיועברו למזכ"ל האו"ם. בהמשך יוחלט אם הדוח יועבר לדיון גם במועצת הביטחון של האו"ם, מה שעלול לגרום להשלכות חמורות עבור ישראל בזירה הבינלאומית.

"אי לקיחת האחריות של ישראל והחמאס על פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שנערכים במזרח התיכון הגיעה לנקודת משבר", אמר היום השופט גולדסטון בדיון. השופט הוסיף כי "הפשעים הללו מזיקים לכל תקווה שיום יבוא ויהיה שלום באזור".

גולדסטון קרא להנהגת החמאס ולהנהגה הישראלית לבצע חקירות עצמאיות בנוגע לאירועים מהמבצע.  "תרבות של מחסור בענישה מונהגת באזור זמן רב מידי", אמר מול מועצת האו"ם לזכויות האזרח. גולדסטון ביקש מהוועדה לאמץ את מסקנותיו, להעביר אותם למועצת הבטחון של האו"ם ולפעול נגד ישראל והחמאס בגלל האירועים.

הווידאופדיה: מבצע עופרת יצוקה

עקבו אחר הטוויטר של חדשות 2

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק