"שלח את אחינו". ג'ונתן פולארד (צילום: AP)
"שלח את אחינו". ג'ונתן פולארד | צילום: AP

פחות מיממה לפני הגעתו של הנשיא האמריקני לישראל, נמשך הקמפיין לשחרור ג'ונתן פולארד: במכתב שפרסמו היום קראו גלעד שליט ושי גרוס, מחטופי אנטבה, לאובמה לשחרר את המרגל הישראלי. מוקדם יותר היום הגיעו אסתר פולארד ונתן שרנסקי אל בית הנשיא בירושלים, העניקו לו עצומה הקוראת לשחרור ג'ונתו פולארד וביקשו ממנו להעביר את המכתב לנשיא אובמה בפגישתו עמו. בשעות הערב הפגינו המונים מול בית הנשיא בירושלים בקריאה לפרס לשכנע את אובמה לשחררו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

וזהו המכתב של גלעד שליט ושי גרוס לנשיא אובמה:

"כבוד הנשיא, ביקורך בישראל מלווה בתחושות מעורבות בין אזרחי ישראל. היחסים החמים בין שתי המדינות בכלל, ובפרט תמיכתך האישית בביטחונה של ישראל ידועים לכל. יחד עם זאת, מאסרו הארוך, ארוך מדי, של אחינו יהונתן פולארד, מעיב על האווירה הנעימה. שנינו שתינו את כוס התרעלה של השבי והמאסר, את אובדן החירות. שנינו יצאנו לחופשי בזכות החלטתם של מנהיגים פוליטיים. ארבעה ראשי ממשלה בישראל נהגו בניגוד להיגיון, בניגוד להמלצות של גורמי ביטחון שקולים אשר הזהירו אותם מהשלכות מעשיהם, והוציאו אותנו לחופשי.

ראש הממשלה יצחק רבין ושר הביטחון שלו שמעון פרס החליטו לשלוח מאות חיילים אלפי קילומטר מישראל, במבצע חסר תקדים היסטורי, כדי להציל את השבויים מאנטבה באוגנדה. בתוכם אחד מאיתנו, אז ילד בן שש. כמי שעומד בראש הכוחות המזוינים של ארה"ב, אתה יודע היטב את משמעות הסיכון אשר נטלו בהחלטתם.

יוני נתניהו, אחיו של ראש הממשלה הנוכחי, מסר את חייו במבצע הצבאי לחירות שבויי אנטבה. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון שלו אהוד ברק החליטו לשחרר מאות רבות של מחבלים כדי לשחרר ממאסר אחד מאתנו. המצב הביטחוני בישראל עדין ונפיץ. נתניהו וברק החליטו על החירות למרות אזהרת גורמי ביטחון שונים.

"שלח את אחינו יהונתן!"

גלעד שליט ושי גרוס
גלעד שליט ושי גרוס | צילום:

אדם אשר איבד את חירותו משלם מחיר בלתי הפיך. אולם, שנינו חווינו גם את הגאולה, את היציאה לחירות. את יכולתנו לשוב ולחיות כבני אדם חופשיים, נטולים משעבוד. בימים האחרונים הבנו כיצד פעלה המנהיגות הישראלית למרות חששם של גורמי ביטחון מהשחרור, למרות שיקולי עלות-תועלת אשר נגדו את ההחלטות האמיצות על הוצאה מהשעבוד.

ביקורך בישראל, סמוך לחג החירות שלנו, מאיר את שורשי הערכים העמוקים אשר הנחו אותם. קריאתו של משה רבנו 'שלח את עמי' מהדהדת בכל יהודי, תובעת ממנהיגיו של העם הזה לצאת מגדרם, מדרכי החשיבה וקבלת ההחלטות השגרתיות, כאשר החירות מתדפקת על דלתם. אולם הקריאה 'שלח את עמי' לא נותרה רק בעם היהודי. ערכי החירות הללו מפעמים גם באומה האמריקאית. הנכונות להיאבק מול השעבוד, לקחת סיכונים ולא לוותר על החירות, היא ליבת המסורת האמריקאית. ביסודה של הברית בין ישראל לארה"ב לא עומדים, להבנתנו, שיקולים אסטרטגיים, אלא זהות ערכים עמוקה. בלב הערכים הללו עומד עקרון החירות המשותף לשני העמים.

אנו יודעים היטב שאי אפשר להשוות בין נסיבות שלילת חירותנו לאלה של פולארד. איננו מקלים חלילה ראש בזכותה של ארה"ב להעניש בחומרה את מי שעבר על חוקיה. אנו גם לא מתיימרים לייצג את הבקשה לצדק. די לנו בדבריהם של בכירים אמריקנים מהשורה הראשונה הקוראים לשחרור וקובעים שאחרי 28 שנים, פולארד ריצה עונש חסר תקדים ביחס לעבירה והצדק מחייב את שחרורו.

אנו הקטנים מבקשים לפנות אליך דווקא לנוכח מה שעברנו ולבקש חמלה פשוטה עבור מי שריצה עונש חסר תקדים, הביע חרטה ומבקש לסיים את ימיו כאדם חופשי יחד עם רעייתו. אנו בטוחים כי אברהם לינקולן שב וקרא את המילים 'שלח את עמי' מתוך התנ"ך הפרטי שלו. אותו תנ"ך אשר העניק לו את ההשראה המפעמת באומה האמריקאית עד היום. אותו תנ"ך עליו בחרת להישבע לנשיאות ארה"ב.

אדוני הנשיא, המשך במסורת המפוארת של המנהיגים אשר העדיפו את החירות, את האנושיות ואת החמלה. שלח את אחינו יהונתן!".