התגובות בישראל לחשיפה, שלפיה ארה"ב יירטה תכתובות דואר אלקטרוני של נתניהו, אולמרט וברק בין השנים 2008-2009, לא איחרו לבוא. בפתח ישיבת הממשלה הבוקר (א') אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ישראל אינה זקוקה לאירוע מיוחד כדי לדון בשחרור של המרגל היהודי-אמריקני. "אני עוסק בזה כל הזמן ואנחנו מקווים שייווצרו הנסיבות שיאפשרו להחזיר את פולארד הביתה. נתנו את דעתנו בנושא הזה".  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו עוסקים בזה, אני עוסק בזה עם כל נשיאי ארצות הברית, לרבות עם הנשיא אובמה, כל הזמן, כולל בזמן הזה", אמר נתניהו. "אנחנו מקווים שייווצרו נסיבות שיאפשרו לנו להחזיר את יונתן הביתה. הדבר הזה איננו מותנה ואיננו קשור באירועים האחרונים, אף על פי שנתנו את דעתנו להתפתחויות הללו".

גם חלק משרי הממשלה הגיבו לפרסום על המעקבים וההאזנות של וושינגטון לבכירים ישראלים, שמבוסס על ההדלפות של אדוארד סנואודן, והסכימו כי ישראל אינה יכולה לקבל התנהלות שכזאת. גורם מדיני בכירי אמר כי ייתכן מאוד שהפרסומים נועדו לגרור את ישראל וארצות הברית לעימות.

בנימין נתניהו (צילום: חדשות 2)
"עוסקים בשחרור פולארד כל הזמן" | צילום: חדשות 2

"את פולארד עצרו על הרבה פחות"

בטרם כניסתו אל ישיבת הממשלה, אמר שר המודיעין יובל שטייניץ כי ישראל אינה מופתעת מהפרסומים. "אנחנו צריכים לשמור על ביטחון השדה כי כולם מנסים לעקוב אחרינו, אבל הדבר הזה לא לגיטימי. אנחנו לא עוקבים אחרי נשיא ארצות הברית, הבית הלבן או שר ההגנה האמריקני. יש לנו ידידות והערכה עצומה כלפי ארצות הברית, אבל מעקב אחרי שר הביטחון או ראש הממשלה לא מקובל עלינו".

לדבריו, לישראל ברית מודיעינית עם הממשל האמריקני, "ברמה גבוהה כפי שלא הייתה מעולם. אנחנו משתפים אותם כמעט בחומר הכיר רגיש, וכשיש ברית מודיעינית כזו אפשר וצריך להגיע להסדרה של מניעת ציתות או ריגול הדדי".

לסוגייה נדרש גם שר התחבורה, ישראל כץ, שאמר: "עכשיו הסוד גלוי. ארצות הברית מרגלת באופן שיטתי אחרי הצמרת המדינית-ביטחונית בישראל. ככה נוהגים בין ידידים? את פולארד עצרו על הרבה פחות. אני מתכוון להציע היום בישיבת הממשלה שישראל תדרוש התחייבות אמריקנית להפסקת ההאזנות ואת שחרורו המיידי של פולארד על רקע הגילויים האחרונים".

השר יובל שטייניץ (צילום: חדשות 2)
"מעקב אחרי רה"מ - לא מקובל". שטייניץ | צילום: חדשות 2

שר התיירות עוזי לנדאו הצטרף גם הוא לקריאות לשחרור פולארד והדגיש כי לדעתו, "בין בעלי ברית צריכה להיות התנהלות אחרת, אני גם חושב שאם יש רגע בולט יותר מאי פעם שצריך להחזיר את פולארד לכאן - זה הרגע. בלי הרבה בקשות מצידנו ובלי הרבה ויכוחים מצידם. המוסר והיושרה צריכים לעשות את שלהם".

גם יו"ר האופוזיציה, יצחק (בוז'י) הרצוג, מתח ביקורת על המהלך האמריקני שנחשף, וכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "הפירסומים של סוף השבוע ובמיוחד הבוקר על המעקב האקטיבי שביצעה ארצות הברית אחר הצמרת הישראלית במשך שנים מבהירים סוף כל סוף נקודה כואבת אחת - שעונשו של יונתן פולארד חצה כבר מזמן את מתחם הסבירות. הדיווחים מבססים את הטענה שאין זה מוצדק להמשיך ולהעניש אותו. הרי בעצם אנו רואים שארצות הברית פעלה בדרכים רבות ומגוונות במעקב ואיסוף מודיעין כלפי בעלת ברית קרובה כמו ישראל".