בכיר פלסטיני אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי חמאס מעורב בדיונים עם מצרים, בנוגע להפסקת אש אפשרית עם ישראל. הבכיר, שאמר את הדברים לאחר לאחר הודעתו של נשיא מצרים חוסני מובארק, דיווח כי חמאס שקל את האפשרות של הסכמה להצעה שכזאת.

"חמאס הציג כמה דרישות וסיפק כמה הסברים, אך העניין כולו נמצא עדיין בדיונים בתוך חמאס", אמר הבכיר. עוד אמר הבכיר כי הפסקת האש נמצאת "בלב" השיחות שמקיימים נציגי חמאס עם מצרים בקהיר בימים האחרונים.

נשיא מצרים חוסני מובארק אמר הערב כי "בכוונת מצרים להזמין בקרוב את ישראל ואת הפלסטינים, כדי לדון בהפסקת אש זמנית שתבלום את ההדרדרות ברצועת עזה".

מובארק לא התייחס בהצהרה הקצרה שנתן לתקשורת לדיווחים הקודמים על אפשרות שכוח בינלאומי יוצב בגבול מצרים וימנע את הברחות האמל"ח לעזה. "עלינו לדאוג להגנת הגבול, לפתיחת המעברים ולהסרת המצור על עזה", אמר נשיא מצרים לאחר פגישתו עם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי.

האם כוח בינלאומי הוא מה שיביא לסיום מבצע "עופרת יצוקה" בעזה? לפי הצעה שנתן נשיא צרפת ניקולא סרקוזי לראש הממשלה אהוד אולמרט הערב, ושסוכמה גם מול המצרים, יוצבו משגיחים בינלאומיים, מומחי הנדסה, מצידו המצרי של הגבול וימנעו את הברחות אמצעי הלחימה מסיני לארגון החמאס.

אולמרט ולבני מנסים לגייס בימים האחרונים תמיכה בינלאומית למהלך שיביא להפסקת אש - "אבל לא במילים גבוהות, אלא באמצעים מעשיים בשטח", אמר היום רה"מ בשדרות. נשיא צרפת סרקוזי התבקש בהתאם להפעיל לחץ על סוריה, שתשפיע על חמאס לקבל את התנאים.

ראש הממשלה יצא הבוקר מירושלים לקו האש, או יותר נכון - לקו הנפילות. בשיירה המאובטחת הוא נכנס לשדרות, בפעם המי-יודע-כמה. הפעם לא על תקציב ולא על מיגון, אלא על מה קורה עכשיו עם המבצע.

היומיים הבאים - קריטיים

"אנחנו מקווים שהמערכה הצבאית תהיה מהירה ביותר", אמר אולמרט בשדרות. לפני שטס לדרום נפגש ראש הממשלה עם שרי החוץ של אירופה שמציעים הפסקת אש הומניטארית. "נמאס לנו ממחוות, אנחנו רוצים תוצאות", אמר ראש הממשלה.

היומיים הבאים צפויים להיות קריטיים בכל מה שקשור להסכם עם חמאס. הערב דנו בנושא השלישייה - ראש הממשלה, שר הביטחון ושרת החוץ, ומחר ידונו בעניין שרי הקבינט המדיני-ביטחוני. הממשלה תצטרך בזמן הקצר של היומיים הקרובים לקבל הכרעה לגבי המשך הפעולה בעזה.

הצמרת המדינית עצמה חלוקה באשר לרגיעה ה"אופטימאלית" בעזה. ברק חותר לרגיעה משופרת, לבני רוצה רגיעה ללא חמאס, ואולמרט מעדיף פיקוח בינלאומי אפקטיבי.