ארכיון (צילום: רויטרס)
הפסקת אש מ-8 בבוקר | צילום: רויטרס

הפסקת אש בת 12 שעות יצאה לדרך: לאחר שהלילה (שבת) אישרו בצה"ל כי החל מהשעה 08:00 בבוקר תנצור ישראל את האש על מנת לאפשר חלון זמנים הומניטרי לאוכלוסייה בעזה, ולאחר שגם בחמאס הבהירו כי ייענו ליוזמת הפסקת האש הזמנית - יצאה הבוקר לדרכה ההפוגה ההומניטרית, שצפויה להסתיים רשמית ב-20:00 בערב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בעקבות בקשת האו"ם, הנחה הדרג המדיני על חלון זמנים הומניטארי ביום שבת, 26 ביולי 2014, בין השעות 08:00 ל-20:00", נמסר בהודעת דובר צה"ל.

שב לאיים על תושבי הדרום. אבו זוהרי
אישר שחמאס מסכים לרגיעה. אבו זוהרי | צילום:

עוד הבהירו בצה"ל, כי גם במהלך ההפוגה - תימשך הפעילות הצבאית נגד המנהרות: "דובר צה"ל שב וקורא לתושבים שלא לחזור לבתיהם אשר בשכונות מהן נדרשו להתפנות ברחבי רצועת עזה. כל ניסיון לנצל הפוגה זו לפגיעה בכוחות צה"ל ובתושבי מדינת ישראל יענה בתגובה חמורה. במהלך חלון זמנים זה תימשך הפעילות המבצעית הקשורה בנטרול המנהרות".

דובר חמאס, סאמי אבו-זוהרי, אישר בערוץ הטלוויזיה של חמאס כי ארגונו מקבל את היוזמה להפסקת אש בין 08:00 בבוקר ל-20:00 בערב.

צה"ל תוקף בעזה (צילום: רויטרס)
נקודת מבחן? | צילום: רויטרס

עד לשעה בה החלה הפסקת האש רשמית, נמשך הירי מרצועת עזה: סמוך לשעה 02:00 נורו רקטות מרצועת עזה לעבר העיר אשקלון, בה נשמעה אזעקה. סמוך לשעה 03:00 נורו רקטות לעבר המועצה האזורית חוף אשקלון. 20 דקות לאחר מכן, נורו רקטות לעבר יישובים בעוטף עזה וסמוך לשעה 05:00 לעבר המועצה האזורית שער הנגב. בכל המקרים לא היו נפגעים.

פחות מחצי שעה לפני שהחלה הפסקת האש רשמית, עדיין נורו רקטות מרצועת עזה: מעט לאחר השעה 07:30 נורו רקטות למרחב עוטף עזה. לא ידוע על נגפעים או על נזק.

3 שיגורים זוהו (צילום: רויטרס)
הירי מעזה נמשך הלילה | צילום: רויטרס

"המאמצים להשגת הפסקת אש ארוכה יימשכו"

"אף אחד מאיתנו לא יחדול מהמאמץ להמשיך בשיחות", הצהיר אמש מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, במסיבת עיתונאים שערך בקהיר עם שר החוץ המצרי ומזכ"ל האו"ם. "שוחחתי עם נתניהו, והוא הבהיר שהוא רוצה לנסות למצוא דרך להתקדם".

קרי עדכן כי במסגרת מאמציו המשותפים עם ההנהגה המצרית ועם מזכ"ל האו"ם, בוצע ניסיון להביא את הצדדים להסכים על הפסקת אש הומניטרית למשך שבעה ימים. במהלך השבוע הזה היו אמורים הצדדים לדון בסוגיות הביטחון של מדינת ישראל, וכן בדרישותיהם של הפלסטינים בתחום הכלכלי והחברתי.

מזכיר המדינה קרי ושר החוץ של מצרים (צילום: AP)
קרי ושר החוץ המצרי במסע"ת בקהיר, אמש | צילום: AP

"הדבר טרם הושג משום שיש בעיות של הסכמה על מסגרת ומונחים נוספים", הסביר קרי, "אך אנחנו חושבים שיש בסיס טוב להשיג הסכם ונמשיך לדון בכך. אנו מאמינים שיש לתת לצדדים הזדמנות לתפוס מרחק מהאלימות, להתבונן מהצד ולבנות צעדים בוני אמון".