נציגי חמאס, הג'יהאד האסלמי והרשות הפלסטינית סיימו הערב (א') את הפגישה המשותפת הראשונה בקהיר עם בכירי המודיעין המצרי, והבטיחו לשוב ולהיפגש מחר כדי לדון בתנאים להפסקת אש. "אנחנו אופטימיים מאוד. המלחמה נמצאת ברבע השעה האחרונה שלה", אמר נציג הג'יהאד האסלאמי. בכיר חמאס עיזאת אל-רישאק הצהיר: "אנחנו בטוחים כי דרישותינו צודקות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רשת הטלוויזיה אל-מיאדין דיווחה כי כלל הצדדים סיפרו על "אווירה חיובית" בפגישה. לפי הדיווח, במהלך הדיונים הציגו הצדדים הפלסטינים את מסמך ההבנות, שגובש מוקדם יותר עם נציגי המודיעין המצרי - וזה עמד במוקד הפגישה.

בכירים במודיעין המצרי ציינו עוד כי הם גילו הבנה כלפי הדרישות הפלסטיניות, ולפי שעה, לקחו זמן כדי ללמוד אותו - לקראת הפגישה הצפויה מחר, בה צפוי להשתתף גם ראש המודיעין המצרי.

ישראל - הגורם המרכזי המסייע לשיקום עזה (צילום: רויטרס)
חמאס: "דרישותינו צודקות" | צילום: רויטרס

חמאס: "פגישה באווירה חיובית"

בריאיון לערוץ אל-אקצה, בתום הפגישה, סיפר בכיר חמאס אל-רישאק כי לאורך הדיון שם הארגון דגש על דרישות העם הפלסטיני: "הפסקת התוקפנות הישראלית, הפסקת החיסולים והסרת המצור על עזה". אף הוא ציין כי הפגישה היתה ב"אווירה חיובית".

בישראל לא מתייחסים, לפי שעה, רשמית לדיווחים ממצרים אחרי שאתמול החליט הקבינט המדיני-ביטחוני שלא לנהל עוד משא ולצאת חד-צדדית ללא הפסקת אש.

מוקדם יותר דיווחה רשת "אל ערבייה", כי נציגי הפלגים הפלסטיניים הגיעו להסכמות עם נציגי המודיעין המצרי - כאלה שבעקבותיהן הם צפויים, לכאורה, לנצור את האש. על פי הדיווחים בכלי התקשורת הערביים, הסכימו נציגי הפלגים להפסקת אש כוללת בתמורה למילוי ארבעה תנאים עליהם הסכימו מול הגורמים במצרים. נציגי החמאס והג'יהאד החליטו על מדיניות שלא כוללת שום דרישה מהמצרים, ולפיכך - לא העלו את הדרישה לפתוח את מעבר רפיח. כל הדרישות שלהם, כך על פי החלטתם, יופנו לישראל.

חיל האוויר תוקף ברצועת עזה
ממשיכים לדון בתנאים להפסקת אש | צילום:

חלק מהתנאים אותם דורשים הפלגים הפלסטיניים: הסרה מוחלטת של המצור על עזה, הקמת נמל ימי ושדה תעופה, הרחבת תחום הדיג בעה לטווח של 12 מייל, פתיחת המעברים גם לאנשים ולא רק לסחורות. עוד בתנאים - כינון ועידה של מדינות שיתרמו כספים לשיקומה של הרצועה, כל זאת באמצעות ממשלת הפיוס הלאומית של אבו מאזן.

את התנאים הללו של חמאס ישראל דחתה מכל וכל במהלך ימי המבצע שעודנו מתנהל, אולם נראה כי בירושלים יביעו הסכמה עקרונית להקלה על תושבי הרצועה במעברים.