ממשיכים להקשיח עמדות: שר האסירים בממשלת החמאס, מוחמד פרג' אל-רול, שב וקורא הבוקר לשוביו של החייל החטוף גלעד שליט שלא להפגין גמישות בכל הנוגע לדרישות שהעלו במסגרת העסקה לשחרור החייל. "יש לדבוק בתנאי העסקה, שאסירינו ישוחררו מחוזקים", אמר.

בארגון זועמים על התבטאותו של נשיא מצרים חוסני מובארק, בריאיון לטלוויזיה הציבורית האמריקנית הלילה, בו כינה את החייל הישראלי החטוף גלעד שליט "האסיר שלנו". "מה עם 12 אלף האסירים הפלסטינים היושבים בבתי הכלא הישראליים?, שואלים הבוקר בזעם גולשי הפורומים והבלוגים המזוהים עם הארגון. "הוא בוגד", כתב גולש אחר.

אך עם זאת, בשלב זה תגובת חמאס הרשמית עדיין לא ניתנה להתבטאות ויש להניח שהתגובה שתצא מעזה תהיה מתונה יותר. זאת על רקע המעורבות המצרית בחידוש המגעים לשחרורו של שליט, וניסיונה של קהיר להניע מחדש את הדיאלוג הפנים-פלסטיני.

בריאיון עצמו חשף מובארק כי בעבר כבר היו ישראל וחמאס קרובים עד מאוד לביצוע העסקה, אך "גורמים חיצוניים", לדבריו, הם שטרפדו אותה. שלא מן הנמנע שהתכוון מובארק לאירן, עליה כבר דווח לא אחת כי "שיחדה" את ראש הלשכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, ותרמה 50 מיליון דולרים נוספים לארגון על מנת למנוע את שחרורו של שליט בסבב השיחות הקודם.

"שליט היה אמור להגיע אלינו"

נשיא מצרים מובארק והילרי קלינטון (צילום: AP)
מובארק, אתמול בפגישתו עם מזכירת המדינה האמריקנית קלינטון | צילום: AP

עם זאת הטיל מובארק גם על ישראל את האחריות לעיכוב בשחרור שליט. "הסכמנו על שחרור מסוים של אסירים שישוחררו, אבל ישראל הוסיפה הגבלות שמנעו את העסקה", אמר בריאיון שנערך לרגל ביקורו בוושינגטון. "מצרים הייתה צריכה לקבל את שליט וישראל הייתה צריכה לשחרר אסירים - ואז היינו מוסרים אותו לישראל".

הוא אף חשף כי גורמי ביון גרמניים מעורבים במגעים לשחרור החייל. "הגרמנים מוכנים לעזור ואנחנו מקבלים זאת בברכה", אמר הנשיא. בשבוע שעבר אישרו גורמים בחמאס וגורמים מצריים רשמיים המעורבים במשא ומתן לשחרור שליט כי "גורם שלישי" מעורב בעסקה, אולם רמזו כי מדובר בארצות הברית.

צילום מסך מפורום חמאס (צילום: פורום חמאס)
תגובה בפורום חמאס, הבוקר. זעם וכעס | צילום: פורום חמאס

מובארק הגיע השבוע לארה"ב לביקור ראשון מזה חמש שנים. את ביקורו הוא אמור היה לערוך כבר לפני חודשים מספר, אולם מותו המפתיע והטרגי של נכדו, שהשפיע עליו מאוד, דחה את יציאתו לוושינגטון. מהדיווחים בכלי התקשורת המצריים צפוי מובארק לדון עם בכירי הממשל האמריקני והנשיא אובמה עצמו בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים, בהתפתחויות באזור, בגרעין האירני וגם בפיוס הפנים-פלסטיני.

במטה המאבק לשחרורו של גלעד שליט אמרו הבוקר לחדשות 2 באינטרנט כי הם "עדיין בוחנים את התייחסותו של נשיא מצרים, ומטבע הדברים מבינים את זעמם של הגולשים הפלסטינים".

הווידאופדיה: גלעד שליט