בכנסת נערך הבוקר דיון בנושא עזה. את מרכז הדיון תפסו דיבריהם של יו"ר הליכוד בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק.

"על שלושה פשעי עזה ועל ארבעה לא אשיבנו אמר עמוס: על ירי על אזרחים, על הסתתרות מאחורי אזרחים, ועל גרימת סבל לאזרחים", החל נתניהו את נאומו כשהוא עושה שימוש בביטויים מהתנ"ך. "על אלה נשיב אפיים לשלטון חמאס בעזה, על הרעלת מוחות ולבבות על הרס התקוות על אלה נגמול ביד חזקה", אמר יו"ר הליכוד בתקיפות תוך שהוא שולח מסר ברור לחמאס.

"אין עם שהיה מתאפק זמן כה רב, זמן רב מידי". זו העת להתמקד בהווה ובעתיד, אין לנו אפשרות להחזיר את שנות אובדן שאבדו לילדי שדרות, אבל אנחנו יכולים להבטיח שהעתיד יראה אחרת".

לדברי נתניהו מטרת ישראל צריכה להיות כפולה הפסקת הירי והסרת איום הטילים מעזה. "הסרת איום הטילים תדרוש את הפלת שלטון החמאס וחיסול הבסיס האירני בעזה", אמר נתניהו.

תניהו תקף את מדיניות הממשלה בשנים האחרונות בשנים האחרונות ואמר "כתוצאה משגיאות החלו אויבנו להבין שכוחנו הלאומי תש. חשוב יותר שיבינו שישראל עזבה את דרך החולשה ועברה לדרך העוצמה". זה לא יקרה בשבוע אחד. עלינו להבהיר לחמאס שלא נסבול יותר ".

נתניהו נגד ערביי ישראל והשר מג'אדלה

נלקראת סוף נאומו תקף נתניהו את ערביי ישראל המביעים תמיכה בחמאס וספג קריאות גנאי מחברי הכנסת הערבים וחלקם אף הוצאו מהמליאה בסופו של דבר על ידי יו"ר הכנסת דליה איציק.

"בלתי נסבל שאזרחי המדינה יתמכו באויבנו כאשר חיילים מחרפים את נפשם", אמר נתניהו והוסיף "לא ייתכן שיהיו ביננו כאלה שיניפו דגלי חמאס". יו"ר הליכוד קרא להוקיע את הקיצוניים ולקיצוניים אמר "נפעל ביד ברזל נגד תומכי החמאס שביננו".

"אזרחות כרוכה בזכיות ובחובות והחובה הראשונה היא נאמנות מלאה למדינה כל אזרחי ישראל צרכים להביע נאמנות מלאה למדינה. מי שאין לו נאמנות מלאה מתקשה לתבוע את כל הזכויות. אני קורא לכל האזרחים ערבים ויהודים כאחד התייצבו לצד המדינה".

נתניהו גם התייחס להחרמתו של השר מג'אדלה את ישיבת הממשלה אתמול וקרא לראש הממשלה לפטר לאלתר את מג'אדלה. "שר בישראל משרת ולמען ישראל לא רשאי להחרים את הישיבות כאשר ישראל נאבקת עם אויביה".

ברק: לא נפקיר את אזרחינו

בהמשך עלה אל דוכן הנואמים שר הביטחון אהוד ברק אשר החל בדיווח על המבצע. כאשר אמר כי נהרגו 300 אנשי טרור התפרץ לעברו ח"כ טאלב א-סענה שאמר כי גם ילדים נהרגים. כאשר המשיך חבר הכנסת את צעקותיו הוא הוצא אל מחוץ למליאה. גם ח"כ אחמד טיבי צעק במהלך הישיבה "יש הרבה גופות בעזה בניגוד לפה".

"ישראל יצאה מכל עזה לפני שלוש שנים ופינתה את כל כוחותיה, אפילו את בתי הכנסת. נתנו סיכוי למציאות אחרת. ולמרות זאת קיבלנו מטח מתמשך של 5,000 רקטות. זה מצב ששום אומה ריבונית לא יכולה לקבל ולא נקבל. יש לנו זכות וחובה להגן על אזרחינו".

"עד כה נהגנו באיפוק משיקול דעת ואחריות ונחשפנו לירי של כ-500 רקטות בחודש", אמר ברק והוסיף "איננו מוכנים יותר לחשוף את אזרחי הדרום לירי מתמשך, איננו ששים למלחמה ואיננו נרתעים ממנה. לא נפקיר את אזרחינו". ברק ציין כי אינו מצטער על אף רגע של רגיעה. "ידי איננה קלה על ההדק נפשי אינה ששה אלי קרב".

שר הביטחון ציין כי הייתה הקפדה ותכנון באיסוף מודיעין, בתרגול ובהכנת העורף. "אני רוצה להבהיר לא הפעלנו את צה"ל בשל רגשי נקם וזעם. צה"ל המודיעין השב"כ עסקו במשך חודשים בהכנת הצעד הראשון ומה שיבוא בעקבותיו".

ברק מודע לכך שהמציאות המלחמתית לא תדמה לתכנון "יהיו סיבוכים, אך הכנות נעשו בכובד ראש" ואחריות הפעולה תורחב ותועמק ככל שידרש יודעין מה היעד וחותרים אליו בנחישיות . יצאנו כדי להנחית מכה קשה על חמאס שתגרום לו להפסיק את הירי לעבר תושבי הדרום ולעבר חיילי צה"ל".

"זה מצב ששום אומה ריבונית לא יכולה לקבל ולא נקבל יש לנו זכות וחובה להגן על אזרחינו. אנחנו רוצים בשלום הושטנו יד לעם הפלסטיני אבל יש לנו מלחמת חורמה עם חמאס וגרורותיו. אנחנו מחפשים את הטרורסטים ומשתדלים שלא לפגוע באזרחים בשעה שהם מסתתרים במכוון באוכלוסיה אזרחית".

ברק חיזק את ידי העורף והדגיש כי לא יראו אירועים "מביכים" כהגדרתו שנראו במלחמת לבנון השנייה כאשר נדבנים פתחו ערי אוהלים, "מי שיבקש להתרענן יוכל לעשות זאת באופן מסודר. מי שיזדקק לסעד נפשי יקבל אותו".

"אין דבר שאנחנו רוצים יותר משלום וקיום נורמלי", סיכם ברק את דבריו אך הוסיף "בלית ברירה בתוך חתירה תמידית לשלום אנחנו חיים על חרבנו".

גם ברק וגם נתניהו לא שכחו את החייל החטוף גלעד שליט וביקשו לחזק את ידי הוריו ומשפחתו והביטחו כי יפעלו בכל כוחם להשבתו הביתה.

לבני: זו חזית הלחימה של העולם המערבי

"ישראל זכאית להגן על עצמה מפני כל ניסיון לפגוע בריבונותה, בשלוות תושביה ובביטחון אזרחיה", אמרה שרת החוץ ציפי לבני שעלתה לנאום אף היא. "פעולותיה של ישראל עונים על זכותה הבסיסית להגנה עצמית. חמאס הוא ארגון טרור - כך אנחנו נוהגים בו", הוסיפה.

לבני הדגישה כי ישראל פועלת נגד החמאס ולא נגד האוכלוסייה ואמרה "ישראל חוזרת ומבהירה לכל מי שיש לו טענות ביחס לאוכלוסיה שיפנה אותה לאחראי הישיר על מצב האוכלוסייה - החמאס שמחזיק את האוכלוסייה בת ערובה".

שרת החוץ פנתה גם אל אומות העולם ואמרה "ישראל מנהלת מאבק אך המאבק הזה הוא לא שלה בלבד. ישראל היא זאת שעומדת בחזית הלחימה של העולם המערבי מול הטרור ואנחנו מצפים לתמיכה במי שעושה את הדבר הנכון ונלחם כאן את מלחמת העולם החופשי כולו".