אין תמונה
"עבר זמנו של רעיון שתי המדינות" נפתלי בנ

בזמן שראש הממשלה וחלק מחברי הקואליציה קוראים לחידוש המשא ומתן עם הפלסטינים ולפתרון של הסדר קבע, בכירים בממשלה חושבים כי העיסוק בנושא מיותר. שר הכלכלה נפתלי בנט הבהיר היום (ב') במהלך כנס של מועצת יש"ע בירושלים כי פתרון שתי המדינות הגיע למבוי סתום ואמר: "רעיון המדינה הפלסטינית מאחורינו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנט הבהיר כי יש לוותר על רעיון שתי המדינות לשני עמים: "זה הבית שלנו, אנחנו הדיירים כאן, לא הכובשים. הניסיון להקים מדינה פלסטינית בתוך הארץ שלנו נגמר".

הוא ציין את חוסר התועלת בניסיון להגיע לפשרה עם הפלסטינים ואמר כי "מעולם בתולדות ישראל לא השקיעו כל כך הרבה אנרגיה במשהו כל כך חסר תכלית. אנו צריכים לעבור ממצב של איך משכנעים שזה לא ראוי להתנהלות שבה הרעיון הזה מאחורינו".

יו"ר הבית היהודי אמר כי "הדבר החשוב ביותר בארץ ישראל זה לבנות ולבנות ולבנות. חשוב שתהיה נוכחות ישראלית בכל מקום. הבעיה העיקרית שלנו היא עדיין חוסר המוכנות של מנהיגי ישראל להגיד בצורה פשוטה שארץ ישראל שייכת לעם ישראל".

"ישראל עלולה לעמוד בפני חרמות וגינויים"

אין תמונה
התריע מחרמות וגינויים. ח"כ מצנע

חברו לקואליציה של השר בנט, ח"כ עמרם מצנע (התנועה) יצא כנגד אמירתו והבהיר עד כמה חשוב הליך ההיפרדות מהפלסטינים - שתחילתו בקיום משא ומתן עמם: "התבטאויותיו של בנט לא מפתיעות. מפתיע שראש הממשלה מאפשר לשריו ולחברים אחרים בקואליציה לומר כל אחד מה שבראש שלו ולהתפרע", אמר מצנע בראיון לערוץ החדשות באינטרנט.

"השר בנט כנראה לא מבין שמלהיות יו"ר תנועה הוא הפך להיות שר בכיר בממשלת ישראל. הוא לא מבין מה הכיבוש עושה למדינה. הוא לא מבין שהאינטרס הישראלי הוא להגיע להפרדה בינינו לבין הפלסטינים - לא בגלל העיניים היפות של הפלסטינים, אלא בגלל שזה הכרח המציאות. חברי הכנסת מהימין עוד יגרמו לכך שלא תהיה פה לא מדינה דמוקרטית ולא יהודית", הוסיף.

על הימצאותה של מפלגתו שחרתה על דגלה לקדם את ההליך המדיני בממשלה בה נשמעות אמירות כה חריפות נגד המו"מ המדיני אמר מצנע: "כל עוד יש סיכוי - אנחנו צריכים להיות בממשלה כדי להאיר בזרקור חזק את האלטרנטיבה של משא ומתן כל הזמן. אם לא נצליח להיפרד מהפלסטינים מדינית, לא נוכל לטפל בבעיות הכלכליות והחברתיות שלנו".

בסיום דבריו התריע מצנע ממצב שבו ישראל עלולה להתמודד מול חרמות מכיוון הקהילה הבינלאומית: "מדינות העולם בראשות ארה"ב ואירופה לא יסכימו למשוך את הנושא הזה זמן רב מדי. אנחנו עלולים לעמוד בפני חרמות וגינויים, מקרה דרום אפריקה יהפוך לאיום ממשי על מדינת ישראל - ואת זה אנחנו צריכים למנוע".

"שרי הליכוד-ביתנו והבית היהודי יצביעו נגד פתרון שתי המדינות"

דבריו של השר בנט מצטרפים להתבטאויותיו האחרונות של סגן שר הביטחון דני דנון , שלפיהן ממשלת ישראל אינה מחויבת לפתרון שתי המדינות ותחסום כל אפשרות של אישור החלטה על שתי מדינות לשני עמים.

"בממשלה הזו לא היה מעולם דיון ולא עלתה כל הצעה להצבעה על פתרון שתי המדינות", אמר ח"כ דנון בריאיון למגזין "The Times of Israel". "אם זה יובא להצבעה בממשלה, אף אחד לא יתמוך בזה. שרי הליכוד-ביתנו והבית היהודי יצביעו נגד ההצעה".

מנגד, הצהיר לפני פחות משבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא שואף לפשרה שתשים לדבריו קץ לסכסוך הישראלי-פלסטיני: "ישראל מוכנה לחידוש שיחות השלום הישירות ללא תנאים מוקדמים. הגיע הזמן להפסיק את הוויכוח על תנאים מוקדמים ולפתוח בשיחות באופן מיידי".

ראש הממשלה הוסיף ופירט את מתווה ההסכם כפי שהוא רואה אותו. "מדינה פלסטינית מפורזת המכירה במדינה היהודית, עם הסדרי ביטחון הדוקים לישראל. אני מוכן לשלום מסוג זה ואני מקווה שגם הפלסטינים מוכנים".