אולי זה הלחץ האמריקני ואולי זה ביקורו הצפוי מחר של השליח האמריקני למזרח התיכון ג'ורג' מיטשל, אבל ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה הבוקר למזער נזקים מול האמריקנים.

"בימים האחרונים אני קורא ציטוטים שמיוחסים לי ושלא נאמרו על ידי", אמר הבוקר בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה, תוך רמיזה לפרסומים על התבטאויות שלו בנושא המאחזים. "פנינו להשגת שלום עם הפלסטינים ומדינות העולם הערבי, תוך הבנה עם ארצות הברית. בכוונתי להגיע לשלום יציב עם ביטחון לאזרחי ישראל".

נתניהו הדגיש שהעם יראה את חזונו המדיני ממש בקרוב. "בשבוע הבא אשא נאום מדיני מרכזי בו אציג תכנית מדינית מקיפה", אמר ראש הממשלה. "אני מתכוון להתייעץ עם גורמים מכל הקשת הפוליטית כולל האופוזיציה לקראת הצגת התכנית".

ברק: יש להדגיש מחויבות ישראל להסכמים

ישיבת ממשלה, ארכיון (צילום: רויטרס)
ישיבת הממשלה. תהיה תכנית מדינית? | צילום: רויטרס

אל ניסיונות הגישור עם ממשל אובמה, הצטרף גם שר הביטחון אהוד ברק. "חזרתי בסוף השבוע בארצות הברית", אמר ברק. "אני יכול לומר, שיש בסיס יחסים עמוק ורציני עם ארצות הברית ואסור לאבד אותו. מפלגת העבודה מאמינה שישראל חייבת לקדם בברכה את החזון של הנשיא אובמה ולהודיע שוב שישראל מחויבת לכל ההסכמים שנחתמו". 

אך בעוד ראש הממשלה מנסה להעביר מסר פייסני אל ברק אובמה, בממשלתו נשמעים בעיקר קולות שעשויים דווקא להוסיף זרדים ללהבות. "ישראל תוסיף לבנות בהתנחלויות בהתאם להבנות שהיו עם ממשלים קודמים", אמר יו"ר ש"ס, אלי ישי. "אני לא סבור שאנחנו במסלול התנגשות עם האמריקנים. לטמון את הראש בחול משמעו דווקא לשנות מדי יום את המדיניות מחדש".

בנוגע ללחץ האמריקני על הפסקת הבנייה בהתנחלויות גם לצורך גידול טבעי אמר השר ישראל כץ מהליכוד כי "אי אפשר להפסיק את מהלך החיים הטבעי בהתנחלויות". יחד עם זאת הדגיש כץ כי "אנחנו לא בונים התנחלויות חדשות, אך נצטרך לפעול לפי המדיניות הישנה".