בלב הסערה, זו שמתחוללת בעקבות מזג האוויר וזו המדינית בעקבות ההכרזה הצפויה של הנשיא טראמפ, יצאו צלמי סוכנות הידיעות לשאול את תושבי ירושלים מה הם חושבים על העברת השגרירות האמריקנית לבירה. התשובות השונות שהתקבלו הפתיעו את השואלים והעידו על מחלוקת בין התושבים, שהציגה את הפערים בין מזרח העיר למערבה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הנושא הזה מראה כיצד הנשיא טראמפ נוטה לטובת מדינת ישראל וכמה לא אכפת לו מהפלסטינים ומהמצב במזרח התיכון", אמר פהד אל-רשיק, תושב העיר. "העברת השגרירות לירושלים היא נקודת מפנה מרכזית ושינוי משמעותי באזור. זה יגרום להרבה צרות לפלסטינים ולמפלגות הפלסטיניות".

סעידה נסאר הייתה חריפה הרבה יותר. "זו חובתם של המנהיגים הערבים, הם צריכים לחתוך את היחסים עם ארה"ב ולדחוף לביטול ההחלטה להעביר את השגרירות. אני מקווה שאחינו המנהיגים הערבים יתאחדו נגד העברת השגרירות".

גם הדת מעורבת: "אל-אקצה בסכנה" (צילום: החדשות)
גם הדת מעורבת: "אל-אקצה בסכנה" | צילום: החדשות

תושב אחר בשם מוחמד טאלב התייחס לרקע הדתי של המהלך: "העברת השגרירות לירושלים מעמידה את אל-אקצה בסכנה והיא תמחק את כבוד המוסלמים".

לעומתם, נשיא מכון ירושלים למחקרים אסטרטגיים, אפרים ענבר, הביע ביקורת על הנוקשות של העמדה הפלסטינית. "יש הסכמה בישראל שירושלים צריכה להישאר בריבונות ישראלית", אמר. "אם הפלסטינים לא יהיו מוכנים להתפשר בנושא הזה, הם לא יראו שלום בין התנועה הלאומית הפלסטינית לבין התנועה הלאומית היהודית".

לעומתו, התושב ארז גולדמן הביע שמחה רבה על ההחלטה הצפויה: "ההכרזה של טראמפ חשובה מאוד ואני חושב שהיא חגיגה גדולה לישראל ובמיוחד לנו הירושלמים. זה משהו שהיה צריך להיעשות, אולי לפני 70 שנה".

"זאת הפעם הראשונה שנשיא ארה"ב מקיים את ההבטחות שלו, זה איש של פעולה ולא איש של מילים", בירך התושב בריאן לאבין את הנשיא האמריקני.

עם זאת, לא כל תושבי העיר היהודים תומכים בהחלטה. התושבת חנה אמרה כי היא אמנם מכירה בכך ש"ירושלים היא בירת ישראל" אך "אני חושבת שמעבר של השגרירות מתל אביב לירושלים תביא לכאוס שלא יועיל".