פגישת נתניהו-טראמפ, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ ונתניהו, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

נתניהו מברך על ההכרה בירושלים - ומייחל ל"אפקט טראמפ": הבוקר (חמישי) נשא ראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו דברים באירוע של משרד החוץ, ואמר כי "אנחנו בקשר עם מדינות נוספות שיכירו בירושלים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני רוצה לבשר שאנו כבר נמצאים במגעים עם מדינות אחרות שיכירו הכרה דומה ואין לי ספק שברגע שתעבור השגרירות האמריקנית לירושלים ועוד לפני כן יהיה מעבר של שגרירויות רבות לירושלים. הגיע הזמן".

"כולנו התרגשנו אמש לשמוע את ההצהרה ההיסטורית של הנשיא טראמפ, ההכרה בירושלים כבירת ישראל, וההצהרה הזאת כמובן מתבססת על זכות עתיקת יומין", סיפר נתניהו בכנס "דיפלומטיה דיגיטלית". "העם היהודי קבע את ירושלים כבירתו לפני 3,000 שנה. כאן הילכו אבותינו, כאן מלכו מלכינו, כאן הטיפו נביאנו, כאן טמונים שורשינו. זו בעצם תעודת הזהות שלנו".

מנצלים את המומנטום של הכרזת טראמפ (צילום: רויטרס)
החגיגות בירושלים, אתמול | צילום: רויטרס

"אני כותב את רוב הציוצים שלי"

ראש הממשלה הוסיף וחלק שבחים למנהיג האמריקני: "הנשיא טראמפ קשר עצמו לנצח בתולדותיה של בירתנו. שמו יתנוסס עכשיו יחד עם שמות אחרים בהקשר להיסטוריה המפוארת של ירושלים ושל עמנו.
אני מבקש להודות לו ואני מבקש להודות גם לקונגרס האמריקני שלפני 22 שנה עיגן את ההכרה עד שהגיע הנשיא ומימש את החוק הזה".

"אנחנו רואים רצון גדול להכיר בישראל במדינות הערביות, זה קורה דרך היכולת לדבר עם האזרחים הערבים. הממשלות מונעות את זה ונותנות לנרטיב השקרי להישאר", טען נתניהו. "אנחנו רוצים לגרום לאנשים ברחוב להבין שהם יכולים לקבל הרבה דברים מיחסים עם ישראל. אנחנו עושים את זה דרך הרשתות החברתיות".

נתניהו התייחס במהלך הכנס גם ליחס המורכב שלו לטכנולוגיה: "אין לי מחשב או טלפון נייד או טלוויזיה במשרד. אני מודע לכוח של הטכנולוגיה על אנשים: עלינו להשתמש ברשתות החברתיות כדי להציל חיים. אנחנו רוצים להגיע לשלום רחב עם העמים הרבים מסביב אבל אנחנו צריכים לפתח מערכת יחסים שונה עם הציבור במדינות הללו ואנחנו עושים את זה דרך הרשתות החברתיות והאינטרנט".

"אני נותן לאנשים לכתוב כמה מהציוצים שלי אבל אני כותב את רובם", חשף נתניהו. "אני עורך אותם בקפידה. אתה עורך עד שאתה כבר לא יכול לערוך אותם יותר. האם אני כותב את הדברים שאני אומר? הלוואי שלא הייתי צריך. האם אני עורך אותם? כן".