מועצת הביטחון של האו"ם (צילום: רויטרס, חדשות)
מועצת הביטחון, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

במועצת הביטחון של האו"ם יתקיים בקרוב דיון נוסף נגד ישראל. הדיון יתקיים שלושה ימים בלבד לפני שנשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ ייכנס לתפקידו, ב-17 בינואר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הדיון, שהיה מתוכנן להתקיים ב-12 בינואר, נדחה כך שיתקיים יומיים לאחר ועידת פריז, בה לא צפויה ישראל להשתתף. בוועידה עשויות המדינות לאמץ את המתווה שיציג הערב מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לפתרון הסכסוך.  

שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר הערב כי "אנו ממתינים לנאום קרי ומקווים שיחזור למדיניות הקודמת של ארה"ב לגבי מו"ם ישיר בין הצדדים. אבל עם כל הכבוד לנאום, עכשיו אנו שומעים דיבורים על החלטה נוספת במועצת הביטחון. הכל יכול לעבור שם עכשיו, אחרי מה שקרה בשישי, ואנחנו מאד מודאגים".

מועד פרסום תכנית המאה - יידחה (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות)
ארכיון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות

גינוי ודרישת הפסקת מפעל ההתנחלויות

ביום שישי האחרון אושרה ההצעה לגינוי ולדרישת הפסקת הבנייה בהתנחלויות במועצת הביטחון. זאת, לאחר ש-14 מהמדינות החברות במועצה, רוב מוחלט, הצביעו בעד. ארה"ב לא השתמשה בזכותה להטיל וטו על ההחלטה - ונמנעה. טראמפ שיגר מסר לאו"ם מיד לאחר ההצבעה ואמר: "מה-20 בינואר דברים ישתנו".

ההצעה שעלתה להצבעה נשענת על שורה ארוכה של החלטות קודמות של מועצת הביטחון בנידון. ההצעה קובעת כי ההתנחלויות בשטחים הכבושים ובמזרח ירושלים הינן בלתי חוקיות ומהוות הפרה בוטה של החוק הבינלאומי, של פתרון שתי המדינות ואפשרות לשלום ארוך טווח.

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון (צילום: מרים אלסטר- פלאש 90, חדשות)
"מודאגים מאוד". דנון | צילום: מרים אלסטר- פלאש 90, חדשות

כמו כן קוראת ההצעה לגנות ולדרוש את הפסקת מפעל ההתנחלויות בכל השטחים הכבושים על ידי ישראל ומדגישה כי לא יכירו בשום שינוי שנעשה לאחר הרביעי ביוני 1967, כולל את מזרח ירושלים, מלבד שטחים שמתוויהם הוסכמו בין הצדדים. עוד קוראת ההחלטה לכל המדינות לבצע אבחנה בין שטחי מדינת ישראל - לבין השטחים שנכבשו בשנת 1967.

לקריאת ההצעה המלאה לחצו כאן

בהכנת הידיעה השתתפו עמית ולדמן ואסף יחזקאלי.