החלטות נגד ישראל. אונס"קו (צילום: רויטרס)
הועברה ההחלטה המגנה את ישראל | צילום: רויטרס
ועדת המורשת של אונסק"ו הצביעה היום (רביעי) על ההצעה לגינוי ישראל בשל מה שהוגדר על ידה "פעילות נגד האתרים הקדושים לאסלאם בירושלים". ההחלטה התקבלה ברוב קטן בהרבה מזה שהושג בהצבעה הקודמת, למרות שבהרכב המדינות בארגון יש השנה מדינות הנחשבות לעוינות כמו תוניס, כווית, לבנון ואינדונזיה. עשר מדינות הצביעו בעד ההחלטה, שמונה מדינות נמנעו, מדינה אחת נעדרה מההצבעה ושתי מדינות הצביעו נגד ההצעה שהובאה על ידי ירדן והרשות הפלסטינית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

 

"הטירוף נמשך, אונסק"ו רוקד לצלילי החליל של הפלסטינים ומבייש את עצמו", תקף בחריפות שגריר ישראל באו"ם, דני דנון. "הטירוף נמשך היום כשאונסק"ו בחר לאמץ עוד החלטה הזויה שברור לכל שאין כל קשר בינה לבין המציאות. הניסיונות של אונסק"ו והפלסטינים להתכחש ולעוות את ההיסטוריה כדי לנתק את היהודים מבירתם וממולדתם ההיסטורית לא יועילו".

"הרגע אימצתם עוד החלטה אבסורדית כנגד ישראל, נגד העם היהודי, נגד האמת ההיסטורית ונגד כל הערכים שהארגון המתפרק הזה אמור לייצג", אמר נציג ישראל בארגון, כרמל שאמה הכהן בנאום שנשא בוועדה בתום ההצבעה. "בשעה שכוחות האיסלאם הקיצוני משמידים היסטוריה ומורשת של עמים רבים, מסגדים, כנסיות, אתרים ארכיאולוגיים, ישראל היא המדינה היחידה באזור ששומרת עליהם ומאפשרת חופש פולחן לכל הדתות".

 

"הצלחנו להפתיע את הפלסטינים ומדינות ערב"

 

 למרות רצונם של הפלסטינים ומדינות ערב נוסח ההצעה לא עבר פה אחד. "הם היו בטוחים שהקונצנזוס מונח בכיסם עד תחילת הדיון", אמר שאמה הכהן בהודעה שהעביר בתום ההצבעה. "בסוף הם נותרו עם תמיכה בהצבעה של מדינות אסלאמיות בלבד יחד עם קובה ווייטנאם", אמר. "תודה מיוחדת לשתי מדינות אמיצות, קרואטיה וטנזניה, ששכבו על הגדר עבור ישראל ודרשו בגלוי הצבעה נגד כל העולם הערבי", הוסיף נציג ישראל. "כמובן גם לבת בריתנו ארה"ב היה חלק משמעותי בבלימת בליץ נסיון הקונצנזוס הערבי".

  

 ההצבעה הייתה חשאית בעקבות בקשת ישראל באמצעות המדינות קרואטיה וטנזניה. "לאחר שהצלחנו להפתיע את הפלסטינים ומדינות ערב עם הצעה משתי מדינות שביקשו לקיים הצבעה חשאית, ניסו הערבים להתחכם וכל בני בריתם הצהירו נגד", אמר שאמה הכהן. "התפרצתי לדבריהם לאחר שלא נתנו לי רשות דיבור ואמרתי שהתקנון לא מותיר שיקול דעת לוועדה כאשר שתי מדינות מבקשות זאת". עוד הוסיף שאמה הכהן כי היועץ המשפטי של הארגון קיבל את דעתו באופן מוחלט. "מדינות ערב בראשות לבנון מנסות למשוך זמן ולהפעיל לחץ על המזכירות כדי למנוע את ההצבעה", אמר שאמה הכהן, "הם משתמשים בטיעונים מפותלים וחסרי בסיס."

 

ראש העיר כרמל שאמה הכהן, ארכיון (צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות)
כרמל שאמה הכהן - הצלחנו להפתיע את מדינות | צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות

 

ההצעה שהוגשה היום מתונה יותר מההצעה המקורית שהטילה ספק בקשר של העם היהודי לכותל ולהר הבית, אך בנוסח החדש ישנו שימוש בשמו האיסלאמי של הר הבית בלבד. ירדן והרשות הפלסטינית שיזמו את ההחלטה העבירו את הנוסח המתון בתקווה שיעבור בפה אחד. הירדנים והפלסטינים אף שיגרו אתמול מכתב ל-21 המדינות החברות בארגון והפצירו בהן להצביע בעד החוק והזהירו שאם ההצבעה לא תעבור פה אחד הם יעבירו נוסח הצעה חמור יותר. 

בלשכת ראש הממשלה טענו כי בשל הרכב הוועדה תוצאת ההצבעה כבר ידועה מראש. בלשכה טוענים כי כניסתן של המדינות העוינות לוועדה - באה על חשבונן של מדינות ידידותיות לישראל כמו גרמניה, קולומביה ויפן - שיצאו ממנה.

"ועדת המורשת של אונסק"ו ראויה לגינוי, לא ישראל"

"זהו המשכו של תיאטרון האבסורד", אמר ראש הממשלה נתניהו לקראת קבלת ההחלטה בארגון החינוך, התרבות והמדע של האו"ם. "כוחות האסלאם הקיצוני משמידים מסגדים, כנסיות ואתרים ארכיאולוגיים, בעוד שישראל היא המדינה היחידה באזור ששומרת עליהם ומאפשרת חופש פולחן לכל הדתות. מי שראוי לגינוי היא ועדת המורשת של אונסק"ו ולא ישראל".

77 אלף בני אדם, יהודים ולא יהודים מרחבי העולם, חתמו על עצומה נגד החלטת אונסק"ו, לפיה אין קשר בין העם היהודי לירושלים והר הבית. העצומה הועברה אתמול למנכ"לית אונסק"ו אירינה בוקובה במהלך פגישתה עם שגריר ישראל לארגון, כרמל שאמה הכהן. במפגש נכחו גם מנהלת הפורום המשפטי הבינלאומי עו"ד יפעה סגל ומנכ"ל ארגון ההסברה StandWithUs שחר עזני, יוזמי העצומה. המנכ"לית עצמה התחייבה ערב החג כי "תפעל כנגד כל סוגי האנטישמיות".