נשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
ייכנע לדרישות? ארדואן (ארכיון) | צילום: רויטרס

למרות שבירושלים היו מי שחגגו כבר את הפיוס המתקרב עם הטורקים, כעת מתברר התהליך רצוף קשיים. עיקר המכשולים סביב הדרישות של שני הצדדים בנוגע לסגר על עזה ופעילות חמאס בשטחה של טורקיה. כך דווח הערב (שני) במהדורה המרכזית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גורם מדיני בכיר טוען כי טורקיה מסרבת לדרישת ישראל להוציא את מפקדת חמאס שיושבת באיסטנבול משטחה של טורקיה. עד כה, הטורקים כבר עשו צעד אחד ולא איפשרו לבכיר הארגון סלאח ערורי לשוב לטורקיה לאחר שיצא משטחה.

את הדרישה בנוגע למפקד חמאס ישראל כבר העבירה לפני כמה חודשים, אך גורמים בלשכת רה"מ אומרים כי הטורקים "טרם נתנו תשובה בנושא". נתניהו עצמו הסביר בישיבת סיעת הליכוד כי המטרה היא להבטיח שלא תהיה פעילות טרוריסטית בשטח טורקיה.

בינתיים, מצרים העבירה מסר לישראל שלא לאפשר לטורקים השפעה בתוך הרצועה. בהמשך לכך, נתניהו הבהיר היום כי ישראל לא תשנה את מדיניות הסגר הימי. גורם גורם מדיני אחר חיזק את דבריו של ראש הממשלה ואמר כי אם רצונם של הטורקים הוא להשפיע על הנעשה בעזה - אין להם סיכוי.

אסדת הגז "תמר". ארכיון (צילום: פלאש 90  משה שי, חדשות)
הגז ישראלי ישמש להפעלת לחץ במו"מ? (ארכיו | צילום: פלאש 90 משה שי, חדשות

בתוך כך, בישראל ישנן הערכות סותרות בישראל בנוגע לגורל הפיוס. במרכז העניין עומדים אינטרסים רבים בהם רצונה של טורקיה להציג הישג במסגרת "המצור" שבו היא נמצאת. בהקשר הזה, הגז הישראלי משמש פיתוי או כפיתיון לעסקה, ובישראל מרגישים שהדבר יאפשר להם "לסחוט" את הטורקים עד כדי הוצאת מפקדת חמאס מאיסטנבול.