צפו בסיפורים המעניינים של 5.1 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

השיחות העקיפות עם חמאס יתחדשו כבר בשבוע הבא? בכיר בחמאס עדכן הערב (שני) כי מצרים הזמינה את כל הפלגים הפלסטינים ואת ישראל לחידוש השיחות על הפסקת האש בעוד שבוע בדיוק - ב-27 באוקטובר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבכיר, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס מוסא אבו מרזוק, הודיע באתר חמאס כי הצדדים "ידונו בכל הנושאים שעלו בתום המלחמה", בהן סוגיות המעברים ודרישות נוספות מצד הפלגים. כמו כן הבהיר הארגון כי ידרוש לדון בחילופי האסירים תמורת הגופות המוחזקות בידי חמאס, אך מתעקש כי השיחות יתקיימו בנפרד משיחות הפסקת האש.

ביום שישי האחרון נפגש יו"ר הרשות אבו מאזן עם אנשי עסקים ברמאללה והבטיח להם כי "הרשות מתכוונת לשמור על הפסקת האש ברצועה השנה ובשנה הבאה". סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" דיווחה כי אבו מאזן אמר את הדברים בכדי לעודד תורמים פוטנציאלים לסייע בשיקום רצועת עזה.

על פי הדיווח, אבו מאזן הסביר את דבריו בכך שהמדינות התורמות, בהן גם ארצות הברית, הביעו חשש מפני השמירה על היציבות הביטחונית ומפני האפשרות שהאש תחודש בגזרת הרצועה. אבו מאזן אף ציין בהקשר זה כי שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, ואף הפיג לדבריו את חששותיו בנושא. "אמרתי לו שאנחנו אחראים לשמירת הפסקת האש", טען אבו מאזן. "אמרתי לו שאינני מגיד עתידות, אבל בשנה הנוכחית ובשנה הבאה לא יהיו עימותים נוספים".

5.4 מיליארד דולרים גויסו לשיקום עזה

יו"ר הרשות אף ציין כי הוא ואנשיו הבהירו בפני הממשלות בעולם כי הם אלו שאחראים לשיקוע ולהעברת הסיוע לרצועה. "הודענו לעולם שהממשלה לקחה אחריות על הסיוע ולא אף אחד אחר, וכי האמצעים יישלחו לכתובות הנכונות", הוסיף.

דבריו של אבו מאזן באו על רקע כינוסה של הוועידה המיוחדת בקהיר, במטרה לזרז את מלאכת שיקומה של הרצועה. הפלסטינים הביעו אז תקווה לגייס ארבעה מיליארד דולרים במסגרת הכינוס, שבו לקחו חלק יותר מ-30 מדינות. לבסוף גוייסו 5.4 מיליארד דולרים.

במהלך פגישתו עם אנשי העסקים, התייחס אבו מאזן גם לנושא פתיחת המעברים לרצועה, וטען כי השליטה בהם תהיה בידי הרשות הפלסטינית. בשבוע שעבר, עם ביקורו של מזכ"ל האו"ם ברצועה באן קי מון, אישרה ישראל לראשונה מאז "צוק איתן" העברת סיוע וחומרי בנייה לרצועה, זאת במסגרת פיילוט משותף לרשות, לאו"ם ולמתאם פעולות הממשלה בשטחים שמטרתו לתפעל מנגנון ביקורת מיוחד בכדי להקל על התושבים ברצועה.