הנשיא ומזכ"ל האו"ם, היום (צילום: קובי גדעון / לע"מ)
"תושבי עזה לא יכולים לחיות כך". ריבלין ו | צילום: קובי גדעון / לע"מ

"אנו בישראל מבינים שיש למצוא פתרון לסגר על רצועת עזה. כמיליון וחצי פלסטינים לא יכולים להמשיך ולחיות בתנאים הקיימים" - כך אמר היום (שני) נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בתדרוך עיתונאים לאחר פגישתו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון, על רקע הוועידה הבינלאומית לשיקום הרצועה. "איננו עיוורים לקשיים העומדים בפניהם".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"שיקום עזה הוא אינטרס ישראלי לא פחות מאינטרס פלסטיני", הוסיף ריבלין. "שכנינו הפלסטינים תושבי עזה השבויים בידי חמאס, זכאים לחיים בטוחים וטובים יותר. אני מאמין שאין סתירה בין שמירה על בטחון ישראל ושיפור החיים בעזה. ברור לכל, שפתרון עתידי, יהיה אשר יהיה, כולל את נושאי הליבה וכי הסטטוס קוו שנוצר לפני מבצע 'צוק איתן' צריך להשתנות".

"ישראל לא תוכל לסבול מציאות בה חמאס מוסיף להוות איום על חיי אזרחיה, משקם את תשתיות הטרור ומרחיב את מאגרי התחמושת שברשותו", הבהיר הנשיא. הוא המשיך ואמר כי "הסרת הסגר תתאפשר רק לאחר שההנהגה הפלסטינית והקהילה הבינלאומית ימצאו את הדרך לפרק את חמאס מנשקו ולהבטיח את שלומם של אזרחי ישראל".

בתגובה, השיב מזכ"ל האו"ם לאחר השתתפותו בוועידה לשיקום עזה, "ועל אף שהפסקת האש בעזה עומדת בעינה, לפנינו עוד עבודה רבה. עזה צריכה להיבנות מחדש ולהחלים".

"נפתח צוהר היסטורי" (צילום: שלומי אמסלם)
"נפתח צוהר היסטורי" | צילום: שלומי אמסלם

הרצוג לבאן: "נפתח צוהר היסטורי ליצירת מאזן חדש במזרח התיכון"

זמן קצר לאחר מכן נועד בירושלים באן עם ראש האופוזיציה ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג. האחרון אמר בפגישה כי הוא מקבל את דבריו של נשיא מצרים א-סיסי בוועידה שהתקיימה בקהיר בנוגע לצורך לסיים את הסכסוך בין ישראל לפלסטינים. "הסדר מדיני מול הפלסטינים הוא אינטרס ישראלי, פלסטיני ואזורי. יש לקדם אותו באמצעות מו"מ ישיר ומיידי בין הצדדים".

לדבריו, "נפתח כעת צוהר היסטורי ליצירת מאזן חדש במזרח התיכון שיתבסס על ברית בין הכוחות המתונים, כשהסכם בין ישראל לפלסטינים הוא תנאי בסיסי לקיומה. ברית כזאת תוכל להילחם מלחמה חסרת פשרות בטרור ובמקביל לקדם הסדר מדיני בין ישראל והפלסטינים. עלינו לנצל את הזדמנות החד פעמית הזאת".

נוסף על כך, הוא ביקש לדעת "איך האו"ם יבטיח שהכסף לא ישמש את החמאס להקמת מנהרות חדשות ואימונם של מחבלים חדשים, צעדים שהחמאס הכריז בקול רם על ביצועם כבר עכשיו?" הרצוג הוסיף בנושא זה כי ישראל הייתה חייבת להיות חלק מהוועידה לשיקום עזה כחלק מבניית התשתית המדינית ליצירת ברית בין הכוחות המתונים באזור".