ראש הממשלה בנימין נתניהו דוחה את הביקורת האמריקנית החריפה על פרסום מכרזי הבנייה בירושלים. במהלך תדרוך כתבים, התייחס נתניהו לגינוי שפרסמה וושינגטון, שלפיו ישראל "מרעילה את האווירה", ואמר: "איני מוכן לקבל את הביקורת הזאת". בריאיון לרשת NBC המשיך נתניהו לעקוץ את הממשל בוושינגטון ואמר: "כדאי שקודם כל יכירו את העובדות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לא אגיד לעולם שאסור ליהודים, או לכל אזרח אחר, לרכוש דירות בירושלים", אמר נתניהו לכתבים בתגובה לגינוי האמריקני. "לא תהיה כאן אפליה. זו גישה שלא מתיישבת עם ערכים בסיסיים, גם כאלה של ארה"ב". הוא טען כי ההליך לבניית 2600 יחידות דיור בגבעת המטוס, שפורסם בשעת הפגישה עם אובמה, הוא הליך טכני שפורסם על ידי ארגון השמאל "שלום עכשיו" באופן אותו הגדיר "חוסר אחריות לאומית".

ראש הממשלה התייחס גם למשא המתן המתנהל בין מעצמות המערב לאירן ואמר, כי חילוקי הדעות בין ישראל לארה"ב נותרו בעינן. אולם לדבריו, התנהלה שיחה כנה בנושא. הוא שב ותקף את דברי אבו מאזן ואמר כי הוא מתרחק מלהיות פרטנר. "מה שעשה אבו מאזן הוא הפרה בוטה של ההסכמים", ציין ראש הממשלה.

בנייה בשטחים. (ארכיון) (צילום: רויטרס)
מכרזי הבנייה חוללו סערה. ארכיון | צילום: רויטרס

בריאיון שהעניק לרשת NBC המשיך נתניהו בביקורת וכשנשאל על ידי המראיינת אנדראה מיטשל האם הוא אינו שבע רצון מהתזמון בו בחרו בבית הלבן לגנות את ישראל השיב: "זה לא גורם לי להרגיש טוב. אני חושב שהדבר החשוב הוא ללמוד נכון את העובדות. אני מתכוון להתחיל עם העובדות".

בדבריו הציג ראש הממשלה את העובדות שלו אודות מכרזי הבנייה שפורסמו:"קודם כל, לא מדובר בהתנחלויות. אלו שכונות בירושלים. יש לנו שכונות ערביות בירושלים ושכונות יהודיות". כשנשאל האם הוא חושב שהנשיא האמריקני הבין את העובדות לא נכון אמר נתניהו: "לא שוחחנו על זה. הדיון היה גנרי, לא נכנסו לתוך נושאים ספציפיים".

דבריו של ראש הממשלה מגיעים אחרי שדוברת מחלקת המדינה הביעה הלילה דאגה בעקבות הפרסום של תנועת "שלום עכשיו", לפיה עיריית ירושלים מקדמת תכנית לבניית 2,612 יחידות דיור חדשות בגבעת המטוס. בהצהרה שמסרה דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן סאקי, היא הזהירה כי הצעד "עלול לעורר ספקות לגבי מחויבותה ורצונה של ישראל לשלום עם הפלסטינים".

נתניהו ואובמה, ארכיון (צילום: AP)
פגישת נתניהו-אובמה | צילום: AP

סאקי הדגישה כי אם ממשלת ישראל תמשיך במהלך, הדבר עלול לשדר "מסר בעייתי". "ההתפתחות הנוכחית רק תגרום לגינויים מהקהילה הבינלאומית, תרחיק את ישראל מבנות בריתה הקרובות ביותר ותרעיל את האווירה, לא רק עם הפלסטינים, אלא גם עם מדינות ערביות אחרות שעמן הצהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו שהוא מעוניין ליצור קשרים".

ההצהרה באה זמן קצר אחרי פגישתם של ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארצות הברית אובמה. קודם לפגישה, בהצהרה שמסרו השניים לכלי התקשורת, הדגיש נתניהו כי הוא "עדיין מחויב לרעיון שתי המדינות".