N12
פרסומת

המאבטח לרה"מ: "שמח להיות בארץ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם שגרירת ישראל בירדן עינת שלאין ועם המאבטח זיו, שירה למוות בשני ירדנים והושב לישראל. "שמח שהדברים נגמרו כפי שהם נגמרו. אתם פעלתם היטב, בקור רוח", אמר נתניהו. השגרירה הודתה לו: "טוב להיות בבית, הכל מצוין". זיו הוסיף: "ירדה לי אבן מהלב"

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

הבוקר (שלישי), עם תום המשבר בשגרירות הישראלית בירדן, נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שגרירת ישראל בירדן עינת שלאין ועם המאבטח זיו, שירה למוות בשני ירדנים והוחזר לארץ. "אני שמח לראות אתכם, שמח שהדברים נגמרו כפי שהם נגמרו", אמר נתניהו. זיו הודה לו: "שמח להיות פה, מודה מקרב לב".

ראש הממשלה הוסיף ואמר לשניים: "אתם פעלתם היטב, בקור רוח וגם הייתה לנו מחויבות להוציא אתכם, זאת לא הייתה שאלה בכלל. רק שאלה של זמן ואני שמח שזה מעט זמן. אתם מייצגים את מדינת ישראל ומדינת ישראל לא שוכחת את זה לרגע אחד".

שגרירת ישראל בירדן עינת שלאין הודתה לו: "טוב להיות בבית, הכל מצוין". המאבטח זיו אמר: "ירדה לי אבן מהלב. הרגשנו עינת ואני שעומדים מאחורינו ועושים את כל המאמצים, והרגשנו את זה, ואני שמח שאנחנו פה".

שגרירות ישראל בירדן, ארכיון
המשבר בשגרירות הסתיים | צילום: רויטרס

בלשכת ראש הממשלה אמרו לאחר חזרתם של אנשי הסגל, בראשות השגרירה עינת שלאין, כי שובם של השליחים התאפשר הודות לשיתוף פעולה הדוק בין ישראל וירדן במהלך היממה האחרונה. עוד נמסר כי ראש הממשלה שוחח עם השגרירה ואיש האבטחה לאחר שחזרו לארץ.

גם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בירך את צוות השגרירות עם שובם ארצה. "בתום יממה ארוכה ומתוחה אני מבקש לברך את צוות השגרירות שלנו בירדן עם שובם הביתה", מסר הנשיא. "חיכינו לכם בדאגה ועקבנו אחרי התנהלותכם המרשימה, בהובלת השגרירה עינת שלאין, לאורך כל המשבר. שיתוף הפעולה ארוך השנים של מדינת ישראל עם הממלכה ההאשמית והמלך עבדאללה, שידע לסייע בתבונה גם הפעם, היו חלק משמעותי במאמצים לסיום המשבר ועל כך הערכתנו העמוקה".