N12
פרסומת

היסטוריה: ראש ממשלת הודו בישראל

נרנדרה מודי הגיע לביקור היסטורי במהלכו ידון בקידום רפורמות טכנולוגיות וכלכליות בארצו. מודי הודה לנתניהו על קבלת הפנים: "כבוד להיות ראש ממשלת הודו הראשון שמגיע לפה". בהמשך ייפגש עם הקהילה ההודית

חדשות 2
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי עם נתניהו, ארכיון
מודי עם נתניהו, היום | צילום: רויטרס

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, נחת היום (שלישי) בשדה התעופה בן גוריון לביקור היסטורי בישראל. מודי הוא ראש הממשלה ההודי הראשון שמבקר בארץ והביקור בן השלושה ימים מתקיים על רקע ציון 25 שנים ליחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות.

עם נחיתתו נפגש מודי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ובנאום שנשא התייחס למלחמה בטרור ואמר כי ישראל והודו משתפות פעולה נגד האיום המשותף. "כבוד מיוחד עבורי להיות ראש הממשלה ההודי הראשון אי פעם בביקור המהפכני הזה בישראל", אמר והודה לנתניהו על קבלת הפנים.

בנאומו הוסיף מודי כי "הודו היא מדינה צעירה שבה הנוער הכישרוני הוא כוח מניע. בעולם שבו מתרחשת התקדמות וצמיחה מהירה, הודו מחשיבה את ישראל בין שותפותיה החשובות ביותר".

מפגינים חיבה בשדה התעופה
מפגינים חיבה בשדה התעופה | צילום: חיים צח / לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את מודי עם הגעתו: "אנו מחכים לך כבר 70 שנה כיוון שביקורך הוא ביקור היסטורי אמתי. אנו מקבלים אותך בזרועות פתוחות. אנחנו מעריצים את התרבות שלך, את ההיסטוריה שלך, את הדמוקרטיה ואת המחויבות שלך לקדמה. אנו רואים בך נפש תאומה בחתירתנו המשותפת להעניק עתיד טוב יותר לעמינו ולעולם".

נתניהו הוסיף בדבריו כי שני המנהיגים "מקימים קרן חדשנות בסך 40 מיליון דולר" וכי שתי המדינות ייצרו "בסיס לשיתוף פעולה טכנולוגי גדול". לדבריו, "השותפות היא בתחומי המים, החקלאות, הביטחון, האנרגיה ותחומים רבים נוספים".