שיגור טיל, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
שיגור טיל בליסטי בצפון קוריאה | צילום: רויטרס, חדשות

ישראל מצטרפת לשורת הגינויים ברחבי העולם בעקבות הניסוי בפצצת מימן שביצעה צפון קוריאה בלילה שבין שבת לראשון. "תגובה בינלאומית נחרצת תמנע ממדינות נוספות לנהוג באופן דומה", נכתב בהודעה שפרסם היום (שני) משרד החוץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשרד החוץ הבהירו כי "הניסוי מהווה המשך לדפוס הפעילות המתריס של צפון קוריאה. על צפון קוריאה למלא אחר כל החלטות מועצת הביטחון בנושא זה ולהימנע מניסוי ופיתוח של נשק להשמדה המונית ואמצעי שיגורו".

במשרד החוץ בחרו להדגיש כי הניסוי ותקדימי העבר עם צפון קוריאה עלולים להוביל לכך שמדינות אחרות, ינהגו באופן דומה: "תגובה בינלאומית נחרצת תמנע ממדינות נוספות לנהוג באופן דומה".

ניסוי טילים בצפון קוריאה (ארכיון) (צילום: cnn)
התגובה של דרום קוריאה | צילום: cnn

הודעת משרד החוץ מגיעה שעות ספורות לפני דיון מיוחד שייערך היום במועצת הביטחון של האו"ם בו הנושא העיקרי יהיה הניסוי הגרעיני הצפון קוריאני. הדיון שיתקיים ביוזמת יפן ודרום קוריאה, שכנותיה של המדינה המסוגרת, נועד להוביל לעוד סנקציות.

דרום קוריאה הודיעה היום שהיא מנהלת מגעים עם ארה"ב לשליחת נושאת מטוסים ומפציצים כבדים לאזור חצי האי בעקבות החשש שצפון קוריאה תשגר עוד טילים אחרי ניסוי הגרעין השישי שלה. על פי הדיווחים הנשיא דונלד טראמפ כבר קיבל לידיו את כל האופציות הצבאיות שבהן הוא יכול להשתמש נגד המשטר.

בדרום קוריאה מזהירים משיגורים נוספים

מומחי מודיעין בסיאול ובוושינגטון טענו היום שהם מזהים סימנים לפעילות סביב אזורי שיגור בצפון קוריאה, סימנים לתכנון שיגור נוסף. בצפון קוריאה הודיעו בחודש יולי האחרון שהם מסוגלים לשגר טילים למרחק של 10,000 ק"מ מה שעמיד את מרבית החוף המערבי של ארצות הברית בסכנת מתקפה קוריאנית.

עם זאת, הנשק הצפון קוריאני לא נועד רק להתקפה - אלא גם למכירה לגורמים נוספים בעולם, ביניהם למדינות שעוינות מאוד לישראל. נראה שהממשל בפיונגיאנג נחוש "לשחק במגרש של הגדולים" ולקבל יחס של מעצמה גרעינית עולמית ולא של כוח מקומי מזרח אסייאתי.