דרמה באוטובוס של תיירות ישראליות באומן
דרמה באוקראינה: עבריינים עלו על אוטובוס שהסיע תיירות ישראליות - בשל חוב של הנהג כלפי המאפיה המקומית. האירוע הסתיים בטוב: כעבור מספר שעות המשיכו הנשים בדרכן לשדה התעופה



דרמה באוקראינה הסתיימה בסוף טוב: אוטובוס של תיירות ישראליות המבקרות באזור אומן "נחטף" על ידי המאפיה המקומית לזמן קצר, בעקבות ויכוח על כסף. ממשרד החוץ נמסר כי האוטובוס שוחרר ועושה את דרכו לנמל התעופה: במשרד החוץ עוד בודקים את נסיבות המקרה ומבררים כיצד התרחש האירוע החמור.
מפרטים ראשונים עולה כי אנשי המאפיה המקומית טענו שהנהג חייב להם כסף: בשלב זה עלו העבריינים על האוטובוס של התיירים בדרישה לקבל את החוב.

רק לאחר מספר שעות בהן חששו כי יהפכו לבנות ערובה, הנשים שוחררו והחלו לעשות את דרכן לשדה התעופה.
נספח המשטרה הישראלית הגיע למקום האירוע על מנת לפתור את המשבר: גם נציג המחלקה ללוחמה בטרור (לוט"ר) סייע בטיפול בסכסוך עם המקומיים. במשרד החוץ הבהירו כי בגלל בעיית שפה ולחץ של הנשים נוצר חשש ואי הבנה: "איש לא נחטף".