"לא אאפשר פעילותם במערכת החינוך". בנט (צילום: פלאש 90, חדשות)
מתקפה נגד ה'אח' לשעבר. בנט | צילום: פלאש 90, חדשות

"אז אתה מוכן לוותר על ירושלים? לתת לחמאס להפוך את רמאללה לעזה?": שעות לאחר נאום 'בר אילן' שנשא יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, בו פרש את משנתו המדינית - ה'אח' לשעבר, השר נפתלי בנט, מצטרף למתקפה מכל קצוות הקשת הפוליטית נגד לפיד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנאום, קרא לפיד להיפרד מהפלסטינים - ולשלב כוחות עם מדינות ערב המתונות באזור - קריאה שמזכירה את היוזמה הסעודית משנת 2002, במסגרתה ייחתם הסכם שלום עם הפלסטינים ומדינות הערב המתונות - מה שהוביל לשלל מתקפות על לפיד מימין ומשמאל.

"לפיד ידידי, ברכותיי על כך שגילית את היוזמה הסעודית. באמת זה יפה בעיניי", כתב בנט בעמוד הפייסבוק שלו, "אבל כמה שאלות קטנות: אז אתה מוכן לוותר על ירושלים? אתה מוכן לוותר על השליטה הבטחונית ביו״ש? אתה מוכן לתת לחמאס להפוך את רמאללה לעזה? אתה בעד לפנות מאות אלפי ישראלים מבתיהם? אתה בעד לפנות את מעלה אדומים ואת תושבי הבקעה, ולחזור לקווי 67? כי זו המשמעות של היוזמה הסעודית".

"אבל גם אם נתעלם מהסכנה הביטחונית העצומה שיש ביוזמה הסעודית, יש עוד בעיה קטנה, באמת שולית לגמרי עם היוזמה הזו: הפלסטינים לא מקבלים אותה. וגם לא יקבלו", חידד יו"ר הבית היהודי, שהאשים את לפיד שהצטרף היום לשמאל הישראלי.

"אה כן, גם שכחתי איזה עניין קטן ביוזמה הסעודית, 'זכות השיבה', אתה יודע. נחליק את זה", סיכם בנט ותהה: "היוזמה הסעודית? באמת יאיר?! שלא נשכח שעם לא יכול להיות כובש בארצו. גמר חתימה טובה לך, אח יקר".

לפיד בנאומו: "לשלב כוחות עם העולם הערבי המתון"

"היפרדות מן הפלסטינים, שתותנה בסידורי ביטחון נוקשים, תציל את האופי היהודי של מדינת ישראל", הצהיר לפיד בנאומו באוניברסיטת בר-אילן - והצית את קולות המחאה נגדו. "היפרדות כזו תאפשר לנו להיערך, יחד עם מדינות ערב המתונות, למול ארגוני הג'יהאד העולמי ובראשם דאע"ש, ולמול החשש שהסכם הגרעין עם אירן יאפשר לה להגביר את מאמציה להפוך למעצמת טרור אזורית".

לפיד ב"נאום בר אילן"
לפיד ב"נאום בר אילן", היום | צילום:



לשיטתו של לפיד, ישראל צריכה "לשלב כוחות" עם גורמים בעולם הערבי. "לא רק עם מצרים וירדן, אלא גם עם מדינות כמו סעודיה, שנאבקות בשתי חזיתות - גם נגד הג'יהאד העולמי ונגד אירן. ישראל חולקת איתן היום אינטרסים שלא חלקנו איתן בעבר - גם מדינית וגם ביטחונית. כמה מהמדינות האלה יהיו ממילא חלק מכל הסדר ישראלים-פלסטיני עתידי וזה יהיה כמעט לא-טבעי לא לערב אותן בתהליך".