נתניהו באו"ם, ארכיון (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
נתניהו בדרך לאו"ם. ארכיון | צילום: קובי גדעון, לע"מ

טרם יציאתו לעצרת האו"ם תקף ראש הממשלה בנימין נתניהו את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן על נאומו באו"ם ואת דבריו של נשיא אירן חסן רוחאני בעצרת. "בכל מפגש אייצג את אזרחי ישראל ואהדוף בשמם את ההשמצות והשקרים שמוטחים כלפי המדינה שלנו", הבטיח נתניהו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנאום שנשא באו"ם כינה אבו מאזן את פעולתיה של ישראל במבצע "צוק איתן" - "רצח עם" וטען כי "ישראל מתכננת לבצע נכבה נוספת". יום קודם לכן היה זה נשיא אירן חסן רוחאני שעלה על בימת האו"ם וטען כי הסכמה בדבר פיתוח תוכנית הגרעין של אירן עשויה לשמש כמפתח לשיתוף פעולה עולמי.

"אחרי נאום ההונאה של נשיא אירן ונאום ההסתה של אבו מאזן אומר את האמת של אזרחי ישראל מול כל העולם", הצהיר נתניהו טרם יציאתו לניו יורק.

יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן (צילום: רויטרס, חדשות)
"שקרים והשמצות". אבו מאזן, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הצטרף למתקפה על אבו מאזן והדגיש כי "לא מדובר באיש של שלום". "פעם אחר פעם ממשיך אבו מאזן להונות את הקהילה הבינלאומית, להטיח בישראל האשמות כוזבות וגזעניות ולקוות שלחץ, איומים ושקרים יפחידו אותנו ויגרמו לנו להתקפל", אמר יעלון.

הוא שב והדגיש כי "אין מולנו פרטנר להסכם שמהותו סוף הסכסוך וקץ התביעות, ולכן לא נתפשר על ביטחונם של אזרחי ישראל". לדבריו, אבו מאזן שוב הוכיח כי כל ויתור ישראלי במצב כזה יהיה מנותק מהמציאות.

"בפעם המי יודע כמה אנו נוכחים לדעת, כי כל דיון על גבולות מול אדם המפיץ שקרים כאבו מאזן, כזה שלא באמת השלים עם קיומנו כאן ועבורו כל ויתור ישראלי הוא עוד שלב בתוכנית השלבים הפלסטינית", הסביר.

נשיא אירן חסן רוחאני (צילום: AP, חדשות)
"נאום של הונאה". רוחאני, ארכיון | צילום: AP, חדשות

את ביקורו בארה"ב ייפתח ראש הממשלה בפגישה עם ראש ממשלת הודו - אחרי למעלה מעשור במהלכו לא נפגש ראש ממשלה ישראלי עם מקבילו ההודי. ביום שני הוא יינאם בפני עצרת האו"ם וביום רביעי ייפגש עם נשיא ארה"ב ברק אובמה.

בינתיים, בזמן שההנהגה הערבית ממעטת לדבר עם נתניהו, השתתפה שרת המשפטים ונציגת ישראל למשא ומתן, ציפי לבני, בפגישה עם בכירים בעולם הערבי, שנערכה בשולי עצרת האו"ם.

לבני היתה הישראלית היחידה שהוזמנה לארוחת הערב, זאת למרות המתיחות בזירה הדיפלומטית אחרי מבצע "צוק איתן". בפגישה נכחו גם שרי החוץ של לבנון, קטאר, כווית וסעודיה, כפי שפורסם ב"וואלה".