"אבו מאזן מוקף באנשים שאומרים דברים מטור (צילום: רויטרס, חדשות)
"נקודת פתיחה טובה" לטיפול בסכסוך", קושנר | צילום: רויטרס, חדשות

"התכנית תהיה "נקודת פתיחה טובה" לטיפול בסכסוך": ג'ארד קושנר, חתנו ויועצו הבכיר של נשיא ארצות-הברית דונלד טראמפ, התראיין היום (שישי) במסגרת אירוע של "מכון וושינגטון לחקר המזרח התיכון", במהלך שיחה עם מנכ"ל המכון רוברט סאטלוף. קושנר דיבר על תכנית השלום במזרח התיכון ואמר כי התכנית תסייע לשני הצדדים לחיות חיים טובים יותר ועל התוכניות לעתיד הוסיף כי אחרי הרכבת הממשלה בישראל ארה"ב תדון על סיפוח ההתנחלויות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כשנשאל על תכנית השלום במזרח התיכון, יועצו הבכיר של טראמפ אמר כי התכנית שעליה הוא עובד תהיה "נקודת פתיחה טובה" לטיפול בסכסוך הישראלי-פלסטיני, ותכנית עסקית שתסייע לשני הצדדים לחיות חיים טובים יותר. קושניר הסביר כי ארה"ב רוצה לשפר את חיי הפלסטינים ובאותו הזמן גם לספק את הביטחון המרבי לתושבי ישראל.

מועד פרסום תכנית המאה - יידחה (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות)
סיפוח התנחלויות? ארה"ב תדון בכך | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות

"נוכל להרכיב פתרון שאנו מאמינים כי הוא יהווה נקודת פתיחה טובה לנושאים פוליטיים, ולאחר מכן מתווה שיראה מה ניתן לעשות כדי לעזור לאנשים האלה להתחיל לחיות חיים טובים יותר", אמר קושניר. "אנו מנסים לטפל במחלה ולא בסימפטומים שלה".

"מקווה ששני הצדדים יביטו בתכנית באופן ממשי"

"ניתנה לי המשימה לנסות למצוא פתרון בין שני הצדדים", אמר קושניר והוסיף כי הוא חושב שהתכנית שתוצג תהווה "מסגרת" מציאותית לשני העמים. בנוסף טען כי ההצעה איננה מאמץ לכפות את ארה"ב על האזור. בראיון קושנר לא דיבר על פתרון שתי המדינות. קושניר הוסיף כי הוא "מקווה ששני הצדדים יביטו בתכנית באופן ממשי, בצד הישראלי ובצד הפלסטיני, לפני שינקטו צעדים חד-צדדיים".

מאמינים באוטונומיה בלבד? (צילום: קובי גדעון / לע"מ, חדשות)
טראמפ קושנר ונתניהו | צילום: קובי גדעון / לע"מ, חדשות



בתשובה לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר קושנר כי לאחר שתיכנס ממשלת ישראל החדשה ארצות הברית תדון בסיפוח ההתנחלויות בגדה המערבית.

קושנר, שעובד על תוכנית השלום מזה כשנתיים עם שליח ארה"ב במזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט, צפוי לחשוף את הצעותיו בחודש יוני, לאחר הרמדאן. להצעה, אשר מתעכבת מסיבות שונות במהלך 18 החודשים האחרונים, יש שני מרכיבים עיקריים: מרכיב פוליטי המתייחס לנושאים מרכזיים כגון מעמדה של ירושלים, ומרכיב כלכלי שמטרתו לסייע לפלסטינים לחזק את כלכלתם.

פקידי ממשל ערבים סבורים כי התוכנית צפויה להיות פרו-ישראלית באופן מובהק, מאחר שממשל טראמפ נקט קו נוקשה כלפי הפלסטינים, קיצץ את הסיוע והורה על סגירת משרד אש"ף בוושינגטון. גרינבלט בתגובה אמר כי המשא ומתן האמריקני ציפה מראש לכך שגם בצד הישראלי וגם בצד הפלסטיני יהיו ביקורתיים לגבי חלקים מסוימים של התוכנית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו