לאחר שני עשורים, ההבטחה להעברת השגרירות האמריקנית לירושלים הפכה למציאות, ועל רקע האירועים האלימים בגבול רצועת עזה נחנכה היום (שני) השגרירות החדשה. אך העובדה שהאירועים הללו לא חדרו כלל לאווירה החגיגית בטקס והמדיניות הישראלית זכתה לגיבוי אמריקני תוך גינוי אלימות חמאס מעידה שוב על היחסים ההדוקים בין ממשל טראמפ לממשל נתניהו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

משהסתיים הטקס הועברו לנתניהו שני מסרים הנוגעים להמשך יחסי הגומלין בין הממשל בוושינגטון לזה בירושלים. המסר הראשון נוגע לפרישה האמריקנית מהסכם הגרעין ולפיו טראמפ מתכוון ללכת עד הסוף בנושא ו"להטיל סנקציות שימוטטו את ההסכם", כך לדברי הגורמים.

רה"מ ופרידמן בחנוכת השגרירות בי-ם (צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות)
נתניהו והשגריר פרידמן בטקס | צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות

המסר השני, שהגיע מסגן דובר הבית הלבן, ראג' שאח נוגע להסכם השלום ולפיו ככל הנראה בעתיד הקרוב תוצג תכנית השלום האמריקנית. ההנחה היא שנתניהו לא יהווה גורם מפריע בנושא, זאת משום שארה"ב צפויה להתחשב בכל דרישות הביטחון הישראליות וגם משום שככל הנראה אבו מאזן הוא זה שיסרב ראשון.

התקווה שלנו היא לשלום", טען טראמפ בברכה מוקלטת ששלח לטקס. "ארה"ב נותרת מחויבת לשלום בר קיימא ואנחנו ממשיכים לתמוך בסטטוס קוו במקומות הקדושים בירושלים, כולל בהר הבית. ארה"ב תמיד תהיה חברה של ישראל ושותפה במאבק לחופש ושלום".

הערב פרסם הבית הלבן הודעת גינוי לאלימות חמאס אותה כינה "התקפת פרופגנדה מבעיתה". עוד נאמר, כי האלימות לא תשפיע על תהליך השלום.