N12
פרסומת

"נתניהו, אתה רוצה שלום בכלל?"

אתר חדשות אמריקני פירסם שלפני כשנה התנהלה שיחה קשה בין נשיא ארה"ב לבין רה"מ. במהלכה טראמפ הטיל ספק במחויבות נתניהו לתהליך מדיני באזור. הבית הלבן לא הכחיש ומסר: "לטראמפ ולרה"מ יחסים טובים"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
"לנשיא ולרה"מ יחסים טובים"
צילום: קובי גדעון לע"מ
הקישור הועתק
"לנשיא ולרה"מ יחסים טובים"
"לנשיא ולרה"מ יחסים טובים" | צילום: קובי גדעון לע"מ

טראמפ הטיל ספק במחויבותו של נתניהו: באתר "אקסיוס" האמריקני דווח היום (שני) על שיחת טלפון שנערכה בין רה"מ נתניהו והנשיא טראמפ, במהלכה שאל טראמפ את נתניהו האם הוא בכלל מעוניין בשלום עם הפלסטינים. על פי הדיווח הטונים של השיחה היו קשים ובבית הלבן לא הכחישו את הדברים.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הביע חוסר אמון במחויבותו של רה"מ להסכם השלום עם הפלסטינים לפני כשנה. על פי האתר הפוליטי, "אקסיוס", יועצי הנשיא אישרו את הדיווח על פיו טראמפ ביקר את נתניהו. לטענתם הם הופתעו מטון הדיבור "הבוטה" והביקורתי של הנשיא.

דוברת הבית הלבן, שרה סנדרס אמרה כי "לנשיא יש יחסים טובים עם מנהיגים רבים, אך אין הדבר אומר שהנשיא לא יכול להיות תקיף או ביקורתי כשמדובר באינטרס של ארה"ב".

הבית הלבן לא הכחיש את הדיווח, אך מנגד הדגישו בוושינגטון כי היחסים בין שני המנהיגים טובים מאוד והנשיא אכן בטוח שנתניהו מחויב לתהליך מדיני ולהסכם שלום באזור.

זו לא הפעם הראשונה שטראמפ מטיל ספק במחויבות נתניהו - בחודש ספטמבר האחרון דיווחה דנה ויס במהדורה המרכזית כי נשיא ארה"ב שוחח אם נציג מהקהילה היהודית בארה"ב בה שאל האם לדעתו נתניהו מחויב לתהליך מדיני.

על פי הדיווח נשיא ארה"ב שוחח עם אחד מהחברים הקרובים שלו, ושיתף אותו בפרטי שיחותיו עם מנהיגי ערב, שחלקם טוענים כי הבעיה במשא ומתן נובעת מהתנהלות נתניהו. טראמפ שאל את אחד ממנהיגי הקהילה "האם נתניהו הוא מכשול לשלום"? ככל הידוע, המנהיג השיב לטראמפ "עוד לא".