סערה במערכת הפוליטית בעקבות תחקיר "עובדה (צילום: רויטרס)
רה"מ מגנה את החלטת מועצת זכויות האדם | צילום: רויטרס

רה"מ נתניהו מצטרף לשורת פוליטיקאים שגינו את החלטת המועצה לזכויות האדם של האו"ם שהצביעה ברוב בעד הקמת ועדת חקירה לבדיקת האירועים ברצועת עזה - רק 2 מדינות התנגדו, לעומת 29 תומכות ו-14 נמנעות. בישראל זועמים: "התוצאות ידועות מראש". רה"מ: "הארגון הוכיח שמטרתו לפגוע בישראל".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אין חדש תחת השמש", כתב רה"מ נתניהו בחשבון הפייסבוק שלו. "הארגון שוב הוכיח שהוא צבוע ומוטה שמטרתו לפגוע בישראל ולגבות טרור", תקף. לסיום כתב רה"מ כי "ישראל דוחה את בתוקף את ההחלטה שתוצאותיה היו ידועות מראש ונמשיך להגן על אזרחי המדינה ועל חייליה כפי שמקנה לה זכות להגנה עצמית".

מועצת זכויות האדם האו"ם החליטה להקים ועדת חקירה לבדיקת האירועים בגבול רצועת עזה ברוב של 29 בעד מול 14 נמנעות ורק שתי מתנגדות. במועצה הסבירו כי יש לפתוח בחקירה לאור מספר ההרוגים הגבוה באירועים.

כוננות ספיגה בירושלים. מועצת זכויות האדם (צילום: רויטרס, חדשות)
מועצת זכויות האדם של האו"ם | צילום: רויטרס, חדשות

"ישראל נמצאת תחת מתקפה כפולה", צייץ בחשבון הטוויטר שלו שר הביטחון. "מתקפת טרור מעזה ומתקפת צביעות שבראשה עומדת מועצת זכויות האדם של האו"ם. צריך להפסיק לתת יד לחגיגת הצביעות, לפרוש לאלתר ממועצת זכויות האדם וגם לפעול במרץ על מנת שארה"ב תצטרף לצעד זה", הוסיף השר.

"מועצת זכויות האדם של האו"ם הפכה למועצה לעידוד טרור מוסלמי", אמר שר החינוך וחבר הקבינט הביטחוני נפתלי בנט. "‏במועצה קיים עולם הפוך בו טוב הוא רע, ורע הוא טוב. ‏התוקפן הוא זכאי, והמתגונן הוא אשם. ‏ישראל תמשיך להגן במוסריות ובנחישות על אזרחיה ללא כל התחשבות במצעד האבסורד שבאו"ם, הוסיף.

צעדות השיבה בעזה (ארכיון) (צילום: חדשות)
ההפגנות ברצועת עזה השבוע | צילום: חדשות

שרת החוץ לשעבר ח"כ ציפי לבני אמרה כי "התמיכה המאסיבית בהצעת ההחלטה המוטה והמקוממת במועצת זכויות האדם מצד מדינות כה רבות והימנעות רוב ידידותינו - מעוררת דאגה". לטענתה נדרשת פעילות משפטית והסברתית טובה יותר בכדי להקטין את הנזק התדמיתי.
סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי כינתה את החלטת מועצת זכויות האדם: "מוסר פגום", לטענתה בהחלטתה המועצה מעדיפה לגבות פעילות של ארגון הטרור חמאס על תמיכה בזכות של ישראל להגן על עצמה ותקפה: "לא נקבל שום ועדת חקירה של המועצה שמבוססת על צביעות ושקרים".

השגריר דנון גינה אף הוא את החלטת מועצת זכויות האדם: "ביום שתחקור את פשעי המלחמה של חמאס תוכל להיקרא מועצת זכויות האדם". השר ארדן גם הצטרף לשורת הגינויים וכתב: "מועצת זכויות האדם הפכה מזמן למועצת זכויות הטרוריסט. במועצה ההזויה רע הוא טוב וטוב הוא רע. אנחנו לא ניתן להחלטות הזויות לבלבל אותנו".