שבוע האפרטהייד הישראלי - אחד השבועות הכי סוערים ומסעירים באוניברסיטאות בארצות הברית, המקום שבו תוכלו להראות כלוחמי חופש, פעילי צדק מהפכניים, השבוע שבו תוכלו לשנוא, ובמקביל להיחשב נאורים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

זה קורה באוניברסיטאות הכי יוקרתיות, הכי יקרות, הכי מתקדמות בארצות הברית, מקולומביה בניו יורק ועד ברקלי בקליפורניה. שבוע האפרטהייד, שמשווה את ישראל לדרום אפריקה של ימים אפלים, הוא יוזמה של ארגון ה-BDS שדורש להחרים את ישראל בגלל הסכסוך עם הפלסטינים.

עכשיו החליטו קבוצה של ישראלים להשיב מלחמה. "היו כמה שנים שבהן לא הייתה ממש תגובה מצד קבוצות פרו ישראליות ופרו יהודיות", אומר שמואל ויטמן, יהודי אמריקני שעשה עלייה לישראל. "רוב הקמפיין שלהם מבוסס על חצאי אמיתות, הגזמות ושקרים בוטים".

"אנשים לא יודעים את האמת" (צילום: חדשות 2)
"אנשים לא יודעים את האמת" | צילום: חדשות 2

"ישראל היא בבסיסה מדינת אפרטהייד", נשמע אחד הסטודנטים אומר. "יש לה חומה, ואי אפשר להקים מפלגה אלא אם תכיר בכך שישראל היא יהודית ודמוקרטית, זה לא נשמע לי דמוקרטי". זה מה ששומעים שם, וזה חשוב משום שמדובר באוניברסיטאות שמהן צומחות האליטות הבאות של ארצות הברית.

"הם בוחרים במקומות שבהם שותלים לאנשים רעיונות בראש, וזה הקמפוסים, הם לא הולכים לאנשים ברחוב", מסביר מנכ"ל "מילואימניקים בחזית", עמית דרי. "החבר'ה בקמפוסים הם מי שעוד 10 שנים ישבו בבית הלבן או בנקודות המפתח של קבלת ההחלטות בארצות הברית. זה מה שהם רואים שבוע שלם, זה ממש שטיפת מוח".

"אנשים לא רוצים לשמוע את האמת"

מדובר בכ-50 צעירים ששירתו בצה"ל, כאלה שעלו מארצות הברית וקנדה, שיצאו לסיור ב-15 קמפוסים אמריקנים, אחרי שנמאס להם ממה שקורה במקום שממנו באו. "זה כואב לראות את זה לא רק כי זה עלי אלא כי זה פשוט שקרים", אומר פעיל נוסף בארגון. "כל כך הרבה שנאה".

"כל מה שקורה פה בעצם זה שקרים, אנשים לא יודעים מה באמת קורה ומשם באה אנטישמיות", אומר ליאור ביאלי, עולה מקנדה. "הרבה אנשים לא פתוחים לדבר, היו כאלה שאמרו שהם לא רוצים לשמוע את האמת. זה בא ממקום שהם פשוט לא יודעים. אם הם היו מגיעים לארץ והיו רואים מה קורה פה, זה לא היה קורה. אנשים לא רוצים לשמוע את האמת".

תנועת החרם נגד ישראל (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

"הבסיס הוא אנטישמיות טהורה, אין פה שום דאגה לזכויות אדם ובטח לא לפלסטינים", אומר מנהל פרויקט "מילואימניקים בחזית", יאיר אליאש. וזה ויכוח שהוא מעבר לוויכוח הפוליטי בישראל, הוא פורץ את המחלוקת המוכרת על גבולות 67' ושאלת ההתנחלויות. הוא הופך יותר על זכותה של ישראל להתקיים, בכלל. "הם מאמינים שכל ישראל זו טעות היסטורית שצריך לתקן", מוסיף ויטמן.

ואחרי שאמרתם לעצמכם כמה אנחנו צודקים וכמה כל העולם נגדנו, שאלה: אם אתם הייתם שם, מה הייתם אומרים למפגינים? מה המדיניות של מדינת ישראל? מה ישראל רוצה לעשות עם הפלסטינים? מה החזון של ראש הממשלה? ומה אנחנו רוצים? יש זמן לחשוב על זה, לפחות עד שבוע האפרטהייד הישראלי של השנה הבאה.