N12
פרסומת

מגעים בין טורקיה וחמאס להשבת הנעדרים בעזה

במסגרת ההסדר המתגבש להסדרת היחסים בין טורקיה וישראל, מפעילים גורמים באנקרה את קשריהם עם חמאס על מנת לגבש עסקה להשבת השבויים הישראלים ברצועה

ערד ניר
פורסם:
אורון שאול, הדר גולדין
צילום: חדשות
הקישור הועתק
אורון שאול, הדר גולדין
אורון שאול והדר גולדין | צילום: חדשות

על רקע ההתקדמות המשמעותית במגעים בין ישראל וטורקיה על נרמול היחסים בין המדינות, מפעילים הטורקים בתקופה האחרונה את הקשרים הטובים שיש להם עם חמאס כדי להשיג מידע על הישראלים שמוחזקים ברצועת עזה.

בין השאר אוספים הטורקים מידע אודות גורלו של אברה מנגיסטו שחצה את הגבול לרצועת עזה ועל סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול, שהוגדרו חללים נעדרים במבצע "צוק איתן". מטרת הגישושים מצד הגורמים הטורקים היא לנסות ולגבש עסקה שתביא להחזרתם לישראל.

אותם גורמים החלו לפעול בנתיב הזה בלי קשר למגעים לגיבוש הסכם הפיוס שנרקם בימים אלה ממש. המגעים מול חמאס מוגדרים צעד הומניטרי בונה אמון לקראת ההסכם.

"רוצים לחבק אותך" מנגיסטו
אברה מנגיסטו | צילום: חדשות

במקביל, גם סגן השר איוב קרא פועל מול גורמים בינלאומיים שונים כדי לפתור את הסוגיה, אך לפי שעה אין התקדמות בעניין. בלשכת ראש הממשלה לא מתייחסים בינתיים לדברים.

בתוך כך, שר החוץ הטורקי התבטא היום באופן צונן בנוגע לעסקה הנרקמת. סגן השר הדגיש כי הדרישות של טורקיה ברורות: חמאס לא יופקר והשלמת ההסכם בשלב הזה תלויה רק בישראל.