ריבלין, גרמניה, ברלין (צילום: חדשות 2)
בשער ברנדנבורג, היום | צילום: חדשות 2

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, צעד היום (שני) יחד עם ראש עיריית ברלין מיכאל מולר דרך שער ברנדנבורג, וקיים עמו פגישת היכרות, במסגרת ביקורו לרגל ציון יובל ליחסים בין גרמניה לישראל. "זוועות העבר ואיומים של ההווה לא יכתיבו לנו את החיים ולא יעצבו את חיי ילדינו", אמר ריבלין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסיום הפגישה חתם הנשיא בספר הזהב של העיר ומשם המשיך את ביקורו במפגש עם קונגרס הצעירים המשתתפים בפרויקטים משותפים במגוון תחומים מעולם התרבות, יחד עם נשיא גרמניה.

במהלך המפגש, שעסק בנושאי מציאות היומיום של החברה הישראלית וזיכרון השואה בישראל, וכלל דיון פוליטי חברתי, הוצגו לשני הנשיאים על ידי כמה מהמשתתפים פרויקטים שנוצרו בוועידה ועוסקים בתחזיות לעתיד יחסי ישראל-גרמניה כפי שאלו נתפסים בעיניהם.

"קשרים שבנויים על ערכים משותפים" (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
"קשרים שבנויים על ערכים משותפים" | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"החברות החזקה והעמוקה שאנו חוגגים השנה בין ישראל לגרמניה התאפשרה בזכות כך שגרמניה לקחה אחריות על פשעיה בעבר", המשיך ריבלין. "קיבלנו החלטה שהקשר שלנו לעולם לא יהווה פיצוי על העבר האפל, אך לקחיו ידריכו אותנו לעתיד טוב יותר. הקשרים הטובים שלנו בנויים על בסיס של ערכים משותפים, ועל אמונה עמוקה בכבוד האדם ובחירות".

ריבלין בגרמניה, היום (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
ריבלין בגרמניה, היום | צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

מוקדם יותר הניח ריבלין זר פרחים למרגלות האנדרטה באתר ההנצחה "רציף 17", בתחנת הרכבת בברלין ששימשה לשילוח יהודי העיר למחנה ההשמדה אושוויץ. "גרמניה לא התעוררה בוקר אחד לצלבי הקרס של הרייך השלישי. אנטישמיות, גזענות, שנאת זרים ותסכול התפשטו בה כסרטן במשך שנים רבות ", אמר ריבלין.

הנשיא ומקבילו הגרמני (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
הנשיא ומקבילו הגרמני | צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ



ריבלין הדגיש כי על מדינות העולם החופשי להיאבק בתופעות האנטישמיות והגזענות ביתר שאת גם כיום. "בעולם רווי טרור, שנאה וברבריות, שבו מתחזקים מתחים בין תרבויות ובין אידאולוגיות שונות, המאבק באנטישמיות ובגזענות הוא עבודה מתמשכת המחייבת ערנות ופעולה נחרצות", אמר. "הדמוקרטיה לבדה - לא מספקת חסינות מפני לאומנות ופשיזם. אף אומה לא חסינה מפני אנטישמיות, שנאת זרים פונדמנטליזם או גזענות".