N12
פרסומת

לראשונה: חוק ישראלי גם על יו"ש?

מחר תובא לוועדת השרים לחקיקה הצעת חוק שמטרתה לקדם בפועל את החלת החוק הישראלי על הישובים ביהודה ושומרון. לטענת המשרד לביטחון פנים והשר ארדן אי החלת החוק על יו"ש - תפגע באפקטיביות שלה

ירון אברהם - לא לשימוש
חדשות
פורסם:
מועד פרסום תכנית המאה - יידחה
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות
הקישור הועתק
מועד פרסום תכנית המאה - יידחה
ארכיון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות

הממשלה תביא מחר (ראשון) באמצעות המשרד לביטחון פנים הצעת חוק, שבה לראשונה התייחסות מפורשת לעניין יהודה ושומרון. עמדת המשרד והיועצים המשפטיים שבו: יש להחיל את הצעת החוק גם על השטחים.

מדובר בתיקון להצעת חוק איסור הכניסה לישראל, שנודע יותר בכינוי חוק השב"חים, והוא מחמיר את העונשים על שוהים בלתי חוקיים בישראל, על הסייענים והמסיעים שלהם. לטענת המשרד לביטחון פנים, אחרי שהשר ארדן עשה בדיקה מעמיקה מול המשטרה, לא ייתכן שהחמרה על אלו שייכנסו לישראל באופן לא חוקי לא תחול בכל איו"ש. לדברי המשרד, אי החלת החוק על איו"ש תצמצם את היקף האפקטיביות של ההצעה.

ימונה לשגריר באו"ם? גלעד ארדן
מקדם את החוק. ארדן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

עוד מדגישים במשרד את חשיבות ההצעה בכך שאם נותנים למשטרה סמכויות נרחבות יותר ואפשרות הטלת ועונשים כבדים יותר באריאל או בגוש עציון, למעשה אומרים בחקיקה שאין הבדל בין איו"ש לשאר חלקי הארץ.

שרת המשפטים איילת שקד כבר ביקשה שכל הצעה ממשלתית תבוא עם התייחסות ליהודה ושומרון. כעת נשאר להמתין לראות האם ההצעה הזאת תהיה התקדים של ממשלת הימין.