ממשלת גרמניה דואגת להתבטא פומבית וללא הרף נגד אנטישמיות וגזענות. רק אתמול, בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו בירושלים, חזר שר החוץ הגרמני הייקו מאס על המסרים ברוח הזאת. אך אמש (שלישי) במהדורה המרכזית נחשף הפער בין המילים הברורות והנחרצות של הדרג הרשמי בברלין לבין הפעילות האנטישמית והאנטי-ישראלית של עובדים בכירים מטעם ממשלת גרמניה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בסרטון תדמית של סוכנות GIZ - "הסוכנות הגרמנית לשיתוף פעולה בינלאומי" - שפועלת בשליחותו ובמימונו של המשרד לפיתוח בינלאומי של ממשלת גרמניה מתגלה התוכן במלואו. מבעד לתמונות שמציגה פעילות בנושאי סביבה, חברה ופיתוח, מתברר שלבכירי הסוכנות הגרמנית יש דעה מוצקה לגבי ישראלים: שיתוף של קריקטורות אנטישמיות ברשת כמו זו שבה ישראל נראית כמפלצת דו-ראשית, תמונות של רודני העולם הערבי תחת הכותרת "תוצאות האביב העברי" והמחשה מה היה קורה אם ישראל הייתה כובשת את צרפת אלו רק חלק מהשיטות.

נתניהו עם שר החוץ הגרמני, אתמול (צילום: קובי גדעון  לעמ)
נתניהו עם שר החוץ הגרמני, אתמול | צילום: קובי גדעון לעמ

מי שחשפה את המתרחש מתחת לאף של ממשלת גרמניה מבלי שזו מנידה עפעף היא עובדת לשעבר של הסוכנות הגרמנית שמדברת עם "החדשות" על האווירה האנטישמית בארגון. "זאת לא בעיה קטנה בקרב מתמחים או עובדים בתפקידים זוטרים", סיפרה העובדת. "זה מגיע עד למעלה, עד לרמות הניהוליות הבכירות ביותר".

העובדת פוטרה כשיצאה נגד התופעה. "בסך הכול הגבתי על פוסטים אחרים שהיו אנטישמיים ואנטי ישראליים וקיבלתי עונש די גדול", הוסיפה. "בו זמנית יש עובדים אחרים של GIZ שמפרסמים דברים אנטישמיים ולא מופעלים נגדם שום סנקציות".

האווירה היא מאוד ברוח ה-BDS

העובדת מצביעה בקלות על פוסטים של בכירי GIZ שפועלים כמעין פעילי BDS במימון ממשלת גרמניה. כך, שחור על גבי פייסבוק, ניתן למצוא קריאות שלהם להצטרף לקמפיין נגד ישראל ולטובת מסגד אלאקצא. הם מציגים באופן שקרי שחמאס לא חטף את שלושת הנערים בשנת 2014, אזרחים ישראלים שצופים מהצד בפצצות נופלות ולא עושים דבר ופוסטים למען שחרורה של הנערה עאהד תמימי. השיא אולי הוא פוסט שמציג את דגל ישראל עם צלב קרס במקום מגן דוד תחת הכיתוב: "אני שונא את ישראל".

"חמאס לא חטף את שלושת הנערים"
"חמאס לא חטף את שלושת הנערים" | צילום:

העובדת הוסיפה: "אם לדוגמה הייתי מספרת שאני נוסעת לתל אביב לסוף השבוע אז היו מתפלאים בעבודה: 'מה פתאום! לא עושים דברים כאלה. זו מדינת אפרטהייד, את לא יכולה לתמוך בהם'. האווירה היא מאוד ברוח ה-BDS".

בכירי הסוכנות ועובדיה ששיתפו ויצרו את הפוסטים האלה חתומים על המענקים שמעבירה הסוכנות גם לארגונים פלסטיניים. הממשלה הגרמנית, שבשמה GIZ פועלת לא מפקחת, לא יודעת לאן הולך הכסף ובעיקר לא יודעת – שעובדים שמשרתים אותה מפיצים אנטישמיות ישנה וחדשה לכל עבר כשהם מצוידים במזוודת המימון של ברלין.

אולגה דויטש, ראש דסק אירופה במכון המחקר NGO Monitor, מסרה בתגובה: "חשיפה זו שופכת אור נוסף על התופעה בה פעילים מקדמים אג׳נדות קיצוניות תחת המעטה של זכויות אדם וסיוע הומניטארי. זאת קריאת השכמה דחופה לממשלה הגרמנית ולסוכנויות פיתוח וסיוע נוספות באירופה לעקור מן השורש את השיח האנטישמי המסוכן הזה, ולטפל בנושא בדרגים הגבוהים ביותר של ממשלותיהם".