N12
פרסומת

האמירה המפתיעה של שר החוץ הטורקי

מבלוט צ'בושולו שוחח עם מקבילו האמריקני ואמר לו כי טורקיה מוכנה למלא תפקיד מתווך בסכסוך הישראלי-פלסטיני. הדברים נאמרו חרף הביקורת החריפה שהשמיע ארדואן כלפי הכרזת טראמפ על ירושלים כבירת ישראל, ולמרות המתיחות עם ירושלים

עמית ולדמן
פורסם:
נשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
נשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן
נשיא טורקיה ארדואן | צילום: רויטרס

שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושולו אמר אמש (שבת) כי אנקרה מוכנה לשמש כמדינה מתווכת בין הפלסטינים לישראל כדי להגיע לשלום. בשולי הפגישה שקיים נשיא טורקיה ארדואן עם מקבילו הצרפתי מקרון, הוסיף שר החוץ כי פתרון שתי המדינות הוא הפתרון היחיד שיכול להביא לסיום הסכסוך.

עוד אמר השר בדבריו כי הוא יצר קשר עם עמיתו האמריקני רקס טילרסון בעניין ההכרה של הנשיא טראמפ בירושלים כבירת ישראל וההתפתחויות האחרונות באירן.

צ'בושולו הדגיש כי קשריה של אנקרה עם ישראל ימשיכו למרות המתח מול העולם הערבי והפלסטינים בפרט. "טורקיה אינה אנטישמית", אמר השר. "ניתן לראות את זה ביחס לאוכלוסייה היהודית שחיה בטורקיה וביחס לישראלים שמבקרים במדינה".