בקונגרס הביעו תמיכה בישראל - וראש הממשלה (ושר החוץ) מיהר לברך: לאחר שהלילה (בין חמישי לשישי) בית הנבחרים האמריקני הצביע בעד גינוי החלטת מועצת הביטחון של האו"ם נגד ההתנחלויות, ראש הממשלה הגיב ואמר: "תודה לכם חברי הקונגרס, תודה לך אמריקה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתניהו הוסיף כי "אחרי ההחלטה האנטי ישראלית המקוממת באו"ם קיבל אתמול הקונגרס האמריקני החלטה אחרת. חברי הקונגרס הביעו תמיכה גורפת בישראל והתנגדות גורפת להחלטת מועצת הביטחון".

לדבריו, "חברי הקונגרס יודעים שהכותל המערבי איננו שטח כבוש והם הביעו את כוונתם לבטל או לשנות את ההחלטה האנטי-ישראלית באו"ם. זו בדיוק הכוונה שלנו וזאת תכנית העבודה שלנו".

"רוסיה לא בת ברית". ראיין (צילום: רויטרס, חדשות)
יו"ר בית הנבחרים, פול ראיין. | צילום: רויטרס, חדשות

"נתנגד לכל החלטה חד צדדית"

יושב ראש בית הנבחרים, פול ראיין, שנבחר לתפקידו השבוע בשנית צייץ בעמוד הטוויטר שלו כי "זה הזמן לבנות מחדש את היחסים עם ישראל ולהבטיח מחדש את מחויבותנו לביטחונה".

בבית הנבחרים מכהנים 435 חברים כשיותר ממחצית מהם רפובליקנים והשאר דמוקרטים. 233 רפובליקנים חברי הבית הצביעו בעד החלטת הגינוי לעומת 108 דמוקרטים. הפער המשמעותי היה בין אלו שהתנגדו להחלטה. בעוד שרק 4 רפובליקנים הצביעו נגדה, 76 דמוקרטים, ממפלגתו של הנשיא ברק אובמה, בחרו לעשות כן.

להחלטה אמנם אין תוקף מחייב, אך היא מייצגת את רוח הקונגרס, מכינה את הקרקע לקראת החלטה דומה שעשויה להתקבל בסנאט וקוראת לממשל "להתנגד לכל החלטה חד צדדית נגד ישראל שתעלה באו"ם".

בזמן הנאומים לפני ההצבעה אמר יו"ר הבית פול ראיין כי שלום לא יגיע מתוך החלטות באו"ם אלא רק דרך משא ומתן ישיר בין ישראל לפלסטינים. הוא הוסיף כי הוא "המום" ממה שקרה במועצת הביטחון לפני כחודש ותקף את ממשל אובמה.

הקונגרס האמריקני. (צילום: רויטרס)
הקונגרס האמריקני. | צילום: רויטרס

"הממשל שלנו נטש את בעלת הברית שלנו, ישראל, בזמן שהיא הייתה זקוקה לנו הכי הרבה", אמר ראיין. "אל תהיו טיפשים - ההחלטה של האו"ם אינה עוסקת בהתנחלויות או בשלום. היא עוסקת בדבר אחד בלבד - בזכות של ישראל להתקיים כמדינה יהודית ודמוקרטית. ההחלטה הזו נועדה לערער עליה ולעשות דה-לגיטימציה לישראל".

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, ברך על ההחלטה שהתקבלה בקונגרס. "ההחלטה שהתקבלה היום בבית הנבחרים היא ההוכחה לתמיכה האמריקאית חוצת המפלגות בישראל ולברית החזקה בינינו לבין ארה"ב. הברית הזו עמדה במבחן הזמן ואין ספק כי היא תמשיך להתחזק בעתיד".

דנון הוסיף כי "אנחנו מצפים לעבוד בשיתוף פעולה עם הממשל החדש בארה"ב, להוביל עידן חדש באו"ם ולשים סוף לאפליה נגד ישראל בארגון".