בפייסבוק מסיקים מסקנות (צילום: רויטרס, חדשות)
איך נלקחו הפרטים האישיים שלנו? | צילום: רויטרס, חדשות

ישיבת הממשלה היום (ראשון) עלה לסדר היום נושא ההסתה נגד ישראל ומה ניתן לעשות בנידון. במהלך חדש שמקדם השר לענייני אסטרטגיה גלעד ארדן, תנסה הממשלה לגבש חקיקה בינלאומית שתאפשר לה לתבוע את הרשתות החברתיות, דוגמת פייסבוק, על סרטוני ההסתה שמתפרסמים בהן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ניסון החקיקה יבוצע תוך שיתוף עם מספר מדינות, על מנת להציב אחריותיות לרשתות החברתיות על פרסומים מסיתים, דוגמת סרטונים המראים בדיוק איך מבצעים פיגוע. את הדברים הציג השר ארדן בשיתוף עם שרת המשפטים איילת שקד, תוך מסקנה שצריך לצרף מדינות נוספות ליוזמה, מאחר וישראל לבדה לא תוכל להניע מהלך שכזה.

במסגרת קידום המהלך החלו שיחות עם חברי פרלמנט מאוסטרליה ומבריטניה. מסקנה נוספת שעלתה בישיבת הממשלה בנושא היא הצבת איום כלכלי אמין למדינות שונות באירופה שתורמות לרשות הפלסטינית. במסגרת המהלך, יוצגו למדינות מה עושה הרשות עם הכסף, כולל משכורות למחבלים וסרטי הסתה בטלוויזיה הפלסטינית. 

מוקדם יותר דווח כי פעילי ארגון "שורת הדין" החלו לגייס תרומות להדפסת שלטי חוצות שייתלו מול ביתו של מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, בארה"ב. מטרת היוזמה, לטענת המארגנים, היא להילחם בהסתה ברשת החברתית. בתוך כך, הוגשה תביעה בשם 20 אלף ישראלים נגד פייסבוק בגין ההסתה המופיעה באתר.