תקלה עולמית בפייסבוק ובוואטסאפ (צילום: רויטרס, חדשות)
באירופה כן אבל בישראל לא? | צילום: רויטרס, חדשות

על רקע גל הטרור האחרון, פורסמו ברשתות החברתיות פוסטים רבים בעלי תוכן מסית, שהובילו ארגון ישראלי להגיש תביעה בארה"ב נגד פייסבוק על כך שהחברה מאפשרת את הצגתם של הפרסומים המסיתים.בתגובה לתביעה טענה החברה כי היא אינה אחראית לתכנים שמתפרסמים על ידי גורם שלישי ברשת, אך כעת מתברר שגישה זו של פייסבוק נכונה כנראה רק בישראל לאחר שלמרות הטענות, החלה פייסבוק במבצע ברחבי אירופה לסיכול פרסומים של קיצוניים ברשת החברתית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המבצע החל בעקבות קריאות של פוליטיקאים גרמניים נגד שנאת הזרים, שפוגעת במהגרים שמגיעים במאות אלפים ליבשת. המערכת שיושבת בארה"ב, מממנת במיליון אירו את תכנית "היוזמה לאומץ אזרחי אונליין", כדי לתמוך בארגונים לא ממשלתיים שנלחמים בשנאת זרים ברשת.

"לאמירות שנאה אין מקום בחברה שלנו, גם לא ברשת", אמרה שרלי סנדברג מראשי החברה, אמירה שהרימה לא מעט גבות בישראל לנוכח התעלמות החברה מהתביעה הישראלית. לפייסבוק יש חוקים האוסרים שפת בריונות, הטרדות ואיומים, אבל מבקריה טוענים כי אין שום פיקוח אמיתי בנושא.

בעקבות סירובה של פייסבוק להיענות לבקשת ישראל להסיר תכנים מסיתים מהרשת, הודיע ארגון "שורת הדין" שעומד מאחורי התביעה כי החלו בגיוס תרומות להדפסת והצבת שלטי חוצות שייתלו מול ביתו של מארק צוקרברג במחאה על אותה הסתה מדוברת.

בארגון יצרו קשר עם משרדי פרסום בארה"ב במטרה לקדם את תליית השלטים סמוך לביתו של צוקרברג, בעיר פאלו אלטו במדינת קליפורניה. עלות היוזמה היא 30 אלף דולרים, ועל השלטים ייכתב בין היתר "צוקרברג, אל תהרוג אותנו".

"אנו דורשים שפייסבוק יתחילו פרואקטיבית למנוע את ההסתה הפלסטינית לטרור מעל דפיה, ייעזרו בטכנולוגיות המתקדמות שלהם לאתר ולהוריד קריאות לרצח ישראלים, וינטרו תמונות וקטעי וידאו המעודדים מעשי טרור נגד יהודים", אמרה יו"ר הארגון, ניצנה דרשן לייטנר.

מפייסבוק נמסר "אנו עובדים באופן קבוע עם ארגוני בטיחות וקובעי מדיניות ברחבי העולם על מנת להבטיח שאנשים ידעו כיצד לעשות שימוש בטוח בפייסבוק. אין מקום לתוכן המעודד אלימות, איומים ישירים, טרור או דברי שטנה על הפלטפורמה שלנו. זוהי קהילה של למעלה מ-1.5 מיליארד אנשים, מתוכם יותר מ-4 מיליון בני אדם בישראל, עם כללים ברורים. יש לנו מערך של כללי קהילה שנועדו לעזור לאנשים להבין מה מותר בפייסבוק, ואנחנו קוראים לאנשים להשתמש בכלי הדיווח שלנו אם הם מוצאים תוכן שהם מאמינים שמפר כללים אלו, כדי שנוכל לבחון כל מקרה ולנקוט בפעולה מהירה. אנו מצפים להמשך דיאלוג עם הממשלה על נושאים אלה."