N12
פרסומת

"נאום הכפכפים" של נתניהו מעורר סערה; קצין בכיר: זה זלזול בלוחמים

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בשבוע שעבר לפלישת חמאס ב-7 באוקטובר, ואמר כי המחבלים הגיעו "עם כפכפים וקלצ'ניקובים" • קצין בכיר בצה"ל הגיב בחריפות: "מי שבאמת היה בכפכפים הם המנהיגים והמפקדים הבכירים" • הקצין הדגיש את עוצמת ההכנה של חמאס ואת הכשלים המודיעיניים והטכנולוגיים של ישראל

דני הכט
חדשות סוף השבוע
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

נאומו האחרון של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו תיאר את מחבלי חמאס שפלשו לישראל ב-7 באוקטובר כמי ש"נכנסו עם כפכפים וקלצ'ניקובים", מעורר תגובות נזעמות בקרב בכירים במערכת הביטחון. אמש (שבת) פרסמנו בחדשות סוף השבוע כי קצין בכיר בצה"ל, בעל ותק של 40 שנות שירות, הביע זעזוע מהתיאור, וטען כי הוא מהווה זלזול בלוחמים שנפלו באותו יום.

"מי שבאמת היה בכפכפים הם המנהיגים והמפקדים הבכירים, שחשבו שזה לא יכול לקרות", אמר הקצין. הוא הדגיש כי המחבלים היו מצוידים היטב: "הם היו חמושים מכף רגל עד ראש, עם כמות חומרי נפץ שלא הייתה מביישת צבא סדיר, ומאות רחפנים שהשמידו מערכות נשק ואת הטנקים הטובים בעולם".

אימונים של חמאס למתקפת הטרור ב-7 באוקטובר
אימונים של מחבלי חמאס לטבח 7 באוקטובר | צילום: לפי סעיף 27 א'

הקצין הוסיף כי חמאס היה ערוך לוגיסטית להישאר ימים ארוכים בעוטף, עם מימון לבניית תעשייה צבאית, אלפי רקטות מדויקות, ומערכות קשר מתקדמות. הוא תיאר את המתקנים שנמצאו בעזה כ"בעלי רמת יוקרה", עם "חדרי מנהלים, חדרי בקרה, ובור מבצעי לכל דבר ועניין".

משגרי RPG שנתפסו בשטח הרצועה
משגרי RPG של מחבלי חמאס | צילום: דובר צה"ל

הקצין הבכיר: "נתניהו עשה מניפולציה"

לדבריו, "נתניהו עשה מניפולציה - הרי היו אנשים בכפכפים, אבל אלו היו הבוזזים שנכנסו בגלים שלאחר מכן". הוא סיכם: "זו אמירה שלא מזלזלת בחמאס, היא מזלזלת בלוחמים שלנו שנפלו ב-7.10".

הביקורת החריפה מצד הקצין מצטרפת לקולות נוספים במערכת הביטחון, המביעים חשש מהתעלמות מהכשלים המודיעיניים והטכנולוגיים שהובילו למחדל. הם קוראים להנהגה לקחת אחריות ולהפיק לקחים מהאירועים הקשים של אותו יום.

בציון שנה לטבח 7 באוקטובר, הראה צה"ל לעולם תצוגה של השלל שנתפס מיום הטבח ב-7 באוקטובר ומהלחימה בעזה. יחידת השלל המטכ"לית החרימה מספר אסטרונומי של כ-70 אלף פריטי שלל. בתצוגה, שיועדה לדיפלומטים מהעולם, נציגים ממכוני מחקר בין-לאומי וכתבים זרים, הוצגו טנדרים, טרקטורים, טילי נ"ט, RPG וכטב"מים - לא כפכפים.

פרסומת

כמו כן, במהלך המלחמה אלפי נשקים הושמדו מכל הסוגים, כ-1,250 טילי נ"ט ו-RPG נתפסו, והצבא הצליח לשים את ידו על כ-4,500 מטענים. מאז, כוחות צה"ל המשיכו לצבור עוד אלפי פריטי שלל. ארגון הטרור הקטן צמח לממדים של ארגון סמי-צבאי.