"הבוס השלישי ב-7 חודשים": זה המנהיג החדש של חמאס | דיווח
עז א-דין אל-חדאד בן ה-55, שצפוי לרשת את מקומם של האחים סינוואר, מחזיק בגישה שונה מהם - אך באותה עמדה בסיסית לגבי סיום המלחמה • הוא שומר בטלפון תמונות של חטופים רבים, ופעם אישר בפני חטוף ששוחרר: "אני אחראי עליכם" • המאמצים של אל-חדאד לגיוס מחבלים - והשינוי הגדול בהתנהגותו אחרי שבנו הבכור חוסל

למרות שישראל חיסלה את שני מנהיגי חמאס הקודמים, יחיא ומוחמד סינוואר, ארגון הטרור ממשיך במאמציו לחדש את ההנהגה. לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", מסתמן כי מפקד חמאס הבא הוא מפקד חטיבת עזה עז א-דין אל-חדאד. כך נערך ארגון הטרור ל"בוס שלישי ב-7 חודשים".
איש הצללים שחולש על הרצועה
עז א-דין אל-חדאד יהפוך כאמור למנהיג השלישי של הארגון תוך שבעה חודשים, בעוד שישראל ממשיכה במאמציה לחסל את כל בכירי חמאס ולהגביר את הלחץ על ארגון הטרור. לאחר יותר מ-600 ימי לחימה קשים, ושנים שבהן ארגון הטרור נוהל על ידי האחים סינוואר, צפוי אל-חדאד בן ה-55 לרשת את מקומם. אל-חדאד, הידוע גם בכינויו "רוח הרפאים של גדודי אל-קסאם", נחשב בעיני רבים בעזה לאיש שמנהל את פעילות הארגון מאז חיסולו של סינוואר.

מתכנן הטבח שמחזיק בחטופים
- אל-חדאד אינו דמות חדשה בחמאס. המחבל המתועב היה בין מתכנני טבח 7 באוקטובר - וכיום נחשב לאחראי על גיוס מחבלים ועל החזקת החטופים.
- על פי עדויות של חטוף לשעבר, חדאד מחזיק בטלפון שלו תמונות של חטופים רבים - ופעם העיד בפני חטוף ששוחרר: "אני אחראי על כל החטופים בעזה".
- אותו חטוף ששוחרר תיאר את פגישותיו עם חדאד - והצביע על שינוי בהתנהגותו.
- בתחילה היה אדיב ואכפתי ושאל אם הם זקוקים למשהו.
- בהמשך, בסביבות חודש ינואר, נראה אחרת: פניו היו מכוסות וגישתו הייתה שלילית יותר.
- מאוחר יותר התברר שבנו הבכור סוהייב אל-חדאד חוסל בתקיפה ישראלית.
מצבו של חמאס
למרות הפגיעות הקשות, חמאס לא חדל מלהשתקם: לפי וול סטריט ג'ורנל, צה"ל חיסל עד כה כ-20 אלף מחבלים, אולם חדאד הצליח לגייס אלפי "לוחמים" חדשים. תחת פיקודו המחבלים מקבלים הכשרה מינימלית בלבד. לעיתים הם מסתפקים רק בעלונים המסבירים כיצד להשתמש בנשק.


"הם הרבה יותר חלשים מלפני 20 חודשים, אבל אנחנו צריכים ומנסים להיות מדויקים", מסביר מיכאל מילשטיין, לשעבר ראש הזירה הפלסטינית באגף המודיעין בצה"ל. "הם עדיין שולטים במרחב הציבורי ונותרו השחקן הדומיננטי ביותר בעזה".

בניגוד לאחים סינוואר, חדאד מפגין יותר פרגמטיות. הוא לחץ על מוחמד סינוואר לקבל את עסקת החטופים שהוסכמה בינואר - ודחק בהם לשחרר יותר חטופים, כדי להאריך את הפסקת האש. כמו כן, חמאס מראה פתיחות רבה יותר לדון בדרישות ישראליות ובין-לאומיות לפירוקו מנשק, כך על פי הוול סטריט ז'ורנל. עם זאת, גם חדאד מחזיק בעמדה הבסיסית של חמאס, לפיה החטופים לא ישוחררו ללא נסיגה ישראלית מלאה - וסיום המלחמה.