N12
פרסומת

פרסום ראשון | המסר של ישראל למתווכות: "תחנת היציאה הבאה" לעסקה - עלולה להגיע בעוד שבועות ארוכים

על רקע ביקור טראמפ במזה"ת - נתניהו כינס דיון מצומצם בנושא הלחימה בעזה והמגעים להשבת החטופים • בכירים ישראליים מבהירים: "לא נסכים לעצור מהר אחרי שניכנס לאירוע העצים, חמאס לא ייקבע את לוח הזמנים" • הדרישה בישראל לנצל את "חלון ההזדמנויות הקצר" ומנופי הלחץ של הקטארים והאמריקנים • כל הפרטים

ירון אברהם
פורסם:
עסקת חטופים
פרסום ראשון | המסר התקיף של ישראל למתווכות | צילום: Reuters
הקישור הועתק

לצד גיוס המילואים הנרחב והתעצמות הלחימה בעזה, וכפי שפרסמנו לראשונה היום (ראשון) ב"מהדורה המרכזית", ישראל מעבירה בימים האחרונים מסר חד משמעי למתווכות ולארה"ב. השורה התחתונה - אם ביקורו של טראמפ במזרח התיכון לא יישא פרי, המועד הבא שבו נסכים לדון בעסקה יהיה רק בעוד שבועות ארוכים. 

"אם לא יהיו הסכמות עד סיום מועד ביקורו של טראמפ במזרח התיכון, ישראל תיכנס למבצע קרקעי ויעברו כמה שבועות עד 'תחנת היציאה' הבאה", כך לפי גורם ביטחוני בכיר. "לא נסכים לעצור מהר אחרי שכבר ניכנס לאירוע העצים. חמאס לא יקבע את לוח הזמנים".

 

 

"לא נסכים לעצור מהר אחרי שכבר ניכנס לאירוע העצים, חמאס לא יקבע את לוח הזמנים"

גורם ביטחוני בכיר

 

בכירים ישראליים ששוחחו עם N12 מבהירים כי ישנו "חלון הזדמנויות" חשוב - ועל המתווכות מוטלת החובה להבהיר זאת לחמאס. ישראל מצדה מוכנה למגוון מתווים אפשריים, בהם זה שמכונה בדיונים הסגורים "מתווה ויטקוף מינוס". עם זאת מדגיש אותו בכיר כי אם חמאס ימשיך בסרבנותו, לא יהיה מנוס מאירוע עצים בעזה שיחל בעוד כשבוע ימים.

ביקור טראמפ במזה"ת
לו"ז ביקור טראמפ במזה"ת
הפגנה בכיכר הבימה
הפגנה למען עסקת חטופים | צילום: אדר איל

בצל חוסר שביעות הרצון של טראמפ מהתנהלותה של ישראל והניסיון להגיע למתווה בעת ביקורו במזה"ת, הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס בשעות הערב לדיון בנושא הלחימה בעזה והחזרת החטופים. בתוך כך, כינס ראש הממשלה נתניהו דיון ביטחוני מצומצם בהשתתפות שרים וראשי מערכת הביטחון, שמיקודם בלחימה ברצועת עזה ובמגעים לעסקת חטופים.

פרסומת

לפי שעה נראה כי מאחורי הקלעים מתנהלות שיחות קדחתניות בניסיון להגיע לאיזושהי פריצת דרך, אולם עד עתה לא נרשמה התקדמות ממשית, משמע - אין הסכמות שמקרבות אותנו לעסקה, בעוד שהקטארים והאמריקנים לוחצים. עוד נציין כי עד מועד פרסום ושידור הכתבה, לא הגיבו בלשכת רה"מ לדיווח ברויטרס על כך שהאמריקנים מנהלים שיחות עם חמאס על הפסקת אש והכנסת סיוע.