טיל ששוגר מתימן יורט, נזק לגן ילדים בצפון
אזעקות הופעלו באזור חיפה והעמקים, הטיל יורט בהצלחה מעל ירדן • רסיסים חדרו גג של גן במשמר העמק וגרמו לנזק • מערכת ההתרעה המוקדמת פעלה עבור תושבים באזור הצפון • דובר מד"א זכי הלר: שלושה בני אדם נחבלו בדרכם למרחב מוגן



טיל נורה מתימן הבוקר (שישי) לעבר ישראל לאחר תקיפות אמריקניות שבוצעו במהלך הלילה נגד מטרות של החות'ים. הטיל יורט בהצלחה על ידי מערכת ההגנה האווירית מעל ירדן. במשמר העמק נגרם נזק לגן ילדים משברי יירוט שחדרו את גג הרעפים של המבנה. במועצה האזורית עדכנו שאין נפגעים בגוף.

מערכת ההתרעות של פיקוד העורף התריעה לתושבי הצפון באזורים הרלוונטיים להתמגן דקות לפני שנשמעו אזעקות ממש. האזעקות הופעלו מעט אחרי 5:30 בחיפה והעמקים, בשורת יישובים ארוכה למדי. בצה"ל עדכנו כי מדובר בירי מטח תימן והמתינו דקות על מנת להבין אם ניסיונות היירוט של חיל האוויר אכן צלחו.

סך הכול שלושה בני אדם נחבלו בדרכם למרחב המוגן, אך מלבד זאת לא ידוע על נפגעים נוספים.