N12
פרסומת

היועמ"שית: צה"ל יוציא יותר מ-50 אלף צווי גיוס לבני ישיבות ביולי

הצווים הללו יתווספו ל-24,000 הצווים שכבר הוצאו למיועדים לגיוס בשנתון הנוכחי • בנוסף לצווי הגיוס, הצבא יציג בקרוב תוכנית אכיפה נגד סרבני גיוס • מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל הודיעה: תומכים בפיזור הכנסת • מפגינים מהפלג הירושלמי חסמו את כביש 4 וקרעו צווי גיוס

עמית סגל
פורסם: | עודכן:
חרדים מפגינים נגד גיוס לצה"ל
הפגנה נגד גיוס חרדים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90
הקישור הועתק

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הודיעה אמש (חמישי) כי צה"ל יוציא יותר מ-50 אלף צווי גיוס לבני ישיבות ביולי. לאחר הודעת היועמ"שית, הודיעה מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל על תמיכה בפיזור הכנסת. באגודת ישראל הבהירו כי יצטרפו להצעת חוק של האופוזיציה לפיזור הכנסת: "לא ראוי לשבת בממשלה שנותנת יד לרדיפת עולם התורה".

הצווים שיוצאו בחודש הבא יתווספו ל-24,000 הצווים שכבר הוצאו למיועדים לגיוס בשנתון הנוכחי. בנוסף לצווים, הצבא יציג בקרוב תוכנית אכיפה נגד סרבני גיוס. הדברים הוצגו בידי גורמי צבא בישיבה שנערכה היום אצל היועצת, בהשתתפות ראש אכ"א.

ראש הממשלה נפגש הלילה עם יולי אדלשטיין, אריאל אטיאס מש"ס ומזכיר הממשלה יוסי פוקס. לשכת ראש הממשלה עדכנה בסיום הפגישה כי "נרשמה התקדמות משמעותית. הוחלט כי ייעשה מאמץ לסכם מחר את הנושאים שנותרו פתוחים". 

מוקדם יותר, חרדים מהפלג הירושלמי הפגינו בכביש 4 במחאה על מעצר עריק. המפגינים חסמו את כביש 4 באזור בני ברק והקימו "מיצג אסלה" שאליו זרקו צווי גיוס שקרעו. אחד מהם קרא: "מקיים את הוראת הרב יצחק יוסף, אזרוק לאסלה".

פרסומת

הודעת היועמ"שית באה על רקע המשבר סביב חוק הפטור מגיוס שמאיים על שלמות הקואליציה. יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת יולי אדלשטיין דורש להטיל סנקציות אישיות במסגרת הצעת החוק. מנגד, חברי הכנסת החרדים מאיימים בהפלת הממשלה בשבוע הבא, על רקע אי-קידום חוק הפטור מגיוס.

אמש דווח שראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל להדיח את אדלשטיין מתפקידו כיו"ר ועדת החוץ והביטחון בתמורה לדחיית מועד הבחירות. במפלגות החרדיות תוקפים את אדלשטיין ואומרים שמשמעות הצעתו היא "סיום כהונת הממשלה".

מיצג אסלה בהפגנה בכביש  4
זורקים צווי גיוס ל"אסלה". מיצג בהפגנת חרדים בכביש 4
הפגנה נגד גיוס חרדים בכביש 4
חסמו את כביש 4. הפגנת חרדים אחרי מעצר עריק | צילום: אריק מרמור, פלאש 90
פרסומת

לפני כחודש וחצי, בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירה שדורשת לגייס את בני הישיבות לצה"ל. "בית המשפט מצווה כי המשיבים יתייצבו ויתנו טעם מדוע לא יוציאו או יוסיפו להוציא צווי גיוס בעניינם של המועמדים לשירות ביטחון שעליהם נסבות העתירות, בהיקף המתאים לצורכי הצבא כפי שאלה מוצגים מעת לעת על ידי הגורמים המקצועיים בצבא", קבעו השופטים. העתירה הוגשה במטרה לחייב את הממשלה לגייס מיד צעירים חרדים לצה"ל, כולל תלמידי ישיבות.

כשבועיים לפני כן, חשפנו ב"מהדורה המרכזית" כי שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקש לבחון את התוכניות של הצבא לגיוס חרדים, ואם אפשר לעמוד ביעדים. בצה"ל יש מחסור חמור של כ-7,000 לוחמים ותומכי לחימה בעקבות המלחמה שעדיין מתנהלת בכמה גזרות. בצבא צריכים לבחון איזו תוכנית יציגו, כזו שתאפשר לחרדים להשתלב, אבל גם כיצד אפשר להשלים את הגיוס שלהם.