N12
פרסומת

בצה"ל נערכים להרחבת המערכה בלבנון: "חשבון פתוח עם חיזבאללה"

בצל ההתחממות בצפון, חיזבאללה טרם הגיב לחיסול טבטבאי • בצה"ל מעלים כוננות לכל תרחיש, מירי לצפון ועד פיגועים בחו"ל • גורמים מעריכים: "התגובה עוד לפנינו"

ניצן שפירא
פורסם:
נעים קאסם
נעים קאסם, ארכיון | צילום: Reuters
הקישור הועתק

צה"ל נמצא בימים אלה בשלבים מוגברים לאפשרות של הרחבת המערכה בלבנון, כאשר נקודת המוצא במערכת הביטחון היא שיש חשבון פתוח עם חיזבאללה, שלא סיים להגיב על חיסול טבטבאי.

תקיפה בדאחיה בלבנון
חיסולו של עלי טבטבאי בדאחיה בביירות

בפיקוד הצפון מוודאים שהכוחות נמצאים במוכנות לכל אופציה, במיוחד עכשיו - ההבנה היא שחיזבאללה יכול להגיב במספר דרכים: מטען נגד כוחות צה"ל שבתוך לבנון, ירי לעבר יישובי הצפון - מטח נרחב או רקטה בודדת, וגם אפשרות של פיגוע נגד מטרות ישראליות או יהודיות בחו"ל.

בישראל מעריכים שחיזבאללה לא ויתר על התגובה לחיסול הרמטכ"ל טבטבאי - נתנו להם מכה והם ירצו להחזיר, וזה עוד לפני לפני שבכלל נערכים להגברת התקיפות.

במקביל, בצה"ל משלימים ההיערכות להגברת הקצב של התקיפות בלבנון, אם זה מה שהדרג המדיני יחליט. בחיזבאללה ממשיכים לחזק את תשתיות הטרור והפעילות שלהם בדרום לבנון. כל הפרה שישראל מזהה היא מעבירה למנגנון, אבל ממשלת לבנון לא עושה מספיק לטפל בהן.

צה"ל תוקף בדרום לבנון
תקיפת צה"ל בדרום לבנון לפני כשבועיים
פרסומת

ארה"ב הציבה בתחילת השנה לממשלת לבנון דדליין: לפרק את ארגון הטרור חיזבאללה מנשקו עד תחילת שנת 2026. אתמול אמר ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם אמר שהם קרובים להשלים את החלק הראשון - פירוק חיזבאללה מנשקו מדרום לליטאני.

ביום שישי אמר שר החוץ האמריקני מרקו רוביו: אנחנו רוצים שתהיה ממשלה לבנונית חזקה ושחיזבאללה יפורק מנשקו. אנחנו מנסים לחזק את ממשלת לבנון. אף אחד לא רוצה שחיזבאללה יוכל לאיים שוב על האזור. אנחנו מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות.

חמ"ל פיקוד הצפון
חמ"ל פיקוד הצפון בצה"ל, ארכיון | צילום: דובר צה"ל
פרסומת

לפני כחודש צה"ל חיסל את עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל שנחשב למספר 2 בארגון הטרור. מספר ימים לאחר מכן, מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם התייחס לכך ואמר ש"זו תקיפה בוטה ופשע מובהק, זכותנו להגיב ואנחנו נקבע את העיתוי לכך".