N12
פרסומת

צה"ל חיסל מחבלים במתחם חמאס בצידון, בלבנון מדווחים על 13 הרוגים

בלבנון דיווחו על לפחות 13 הרוגים ו-4 פצועים במתקפה שכוונה למתחם אימונים של חמאס בדרום המדינה • עוד דווח: פעילי חמאס הטילו כתר ביטחוני נרחב סביב המתחם שהותקף • בחמאס טענו בהצהרה רשמית כי לא מדובר במתחם אימונים, אלא במגרש ספורט: "האנשים שהותקפו היו קבוצת נערים שהיו במגרש בזמן התקיפה"

ספיר ליפקין
ניצן שפירא
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

דובר צה"ל הודיע כי צה"ל תקף אמש (שלישי) מחבלים שפעלו במתחם אימונים של ארגון הטרור חמאס בדרום לבנון. בלבנון דיווחו על לפחות 13 הרוגים ו-4 פצועים, ולפי מקורות פלסטיניים, במתחם שהותקף במחנה הפליטים עין אל-חילוני התקיימה פגישה של יותר מ-20 אישים. "צה"ל תקף בהובלת פיקוד הצפון ובאמצעות חיל האוויר, מחבלים שפעלו במתחם אימונים של ארגון הטרור חמאס במרחב עין אל-חילווה שבדרום לבנון".

תקיפת צה"ל בלבנון
תקיפת צה"ל בלבנון | צילום: דובר צה"ל

 

 

מדובר בפעילי חמאס, חלקם מתחת לגיל 20, שהתאמנו לקראת פעילות מיוחדת. "המתחם הצבאי שהותקף שימש את מחבלי ארגון הטרור חמאס לאימונים והכשרות על מנת לתכנן ולהוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל", מסרו בצה"ל. "טרם התקיפה ננקטו צעדים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף. צה"ל פועל נגד התבססות ארגון הטרור חמאס בלבנון, וימשיך לפעול בעוצמה נגד מחבלי ארגון הטרור החמאס בכל מקום בו יפעלו". 

בחמאס הכחישו בהצהרה רשמית את טענת צה"ל שלפיה המקום הוא מתחם אימונים של הארגון, וטענו כי מדובר במגרש ספורט שבו מתאמנים נערים: "אין מתקנים צבאיים במחנות הפלסטינים בלבנון. האנשים שהותקפו היו קבוצת נערים שהיו במגרש בזמן התקיפה". ארגון הטרור לא יקבל אחריות לפעילות צבאית בתוך מחנה פליטים.

פרסומת
המתחם שהותקף בלבנון
המתחם שהותקף בלבנון

 

לפי משרד הבריאות בלבנון, לפחות 11 נהרגו וארבעה נפצעו בתקיפה הישראלית. בנוסף דווח בערוץ אל-מיאדין הלבנוני כי התקיפה בוצעה לעבר רכב באמצעות שלושה טילים, וצוין בתקשורת בלבנון כי פעילי חמאס הטילו כתר ביטחוני נרחב סביב המתחם שהותקף כדי להרחיק אזרחים.