N12
פרסומת

שעות לסיום האולטימטום של טראמפ לחמאס, גם בישראל מאבדים סבלנות

בזמן שפעולות החיפוש ברצועה נמשכות, בישראל גובר החשד שמדובר רק בפעולת הסחה של ארגון הטרור ובניסיון "להרוויח זמן" • במקביל לאישור שנתן הדרג המדיני לחמאס להיכנס לתחומי הקו הצהוב כדי לאתר חטופים חללים, בחדרים הסגורים כבר מדברים על דרכי הפעולה הבאות נגד חמאס • גורם ישראלי ל-N12: "הזמן עובר - ואנחנו מאבדים סבלנות"

ניצן שפירא
פורסם:
המאמצים לאיתור החלל החטוף אמש ברפיח
המאמצים לאיתור החלל החטוף אמש ברפיח
הקישור הועתק

בישראל בוחנים את דרכי הפעולה והתגובה בעקבות העובדה שחמאס לא העביר אף חלל חטוף מאז יום שלישי . העיכוב בהעברה הוביל במוצאי שבת לפרסום אולטימטום מצד נשיא ארה״ב טראמפ, שבו דרש מהארגון להעביר את הגופות תוך 48 שעות, והוסיף כי "חמאס יכול להחזיר חלק מהן כבר עכשיו". בישראל, שהעניקה לארגון הטרור אישור להגיע למוקדים בשליטת צה"ל, ממתינים כעת לערב - אז יפוג האולטימטום שהציב הנשיא האמריקני.

"אם עד הערב חמאס לא יאותת על התקדמות והעברת החללים - נחשב את דרכי הפעולה", אמר גורם ישראלי ל‑N12. הוא הדגיש כי "הזמן עובר - ואנחנו מאבדים סבלנות". בישראל יודעים שלחמאס יש מידע על מיקומם של רוב 13 החטופים החללים. ההערכה היא שלמרות שיש ביכולתו להעביר את רובם, הוא לא עושה זאת - כדי להרוויח זמן.

12 כלים כבדים שנכנסו ממצרים לדרום הרצועה
12 כלים כבדים שנכנסו ממצרים לדרום הרצועה
12 כלים כבדים שנכנסו ממצרים לדרום הרצועה
12 כלים כבדים שנכנסו ממצרים לדרום הרצועה

בישראל מאפשרים לפעולות החיפוש להימשך, והן מבוצעות בידי חמאס בשיתוף פעולה עם כלי הנדסה מצריים וכן בסיוע כוחות הצלב האדום. ההיתר מהדרג המדיני ניתן למרות ההערכה כי זאת הצגה של חמאס, בין היתר כדי לא לספק לארגון תירוצים מול המתווכות ולוודא שמאמצי החיפוש מוצו. בישראל מתנהלים כבר דיונים על דרכי הפעולה הבאות.

פרסומת

השינוי בעמדה הישראלית

  • מאז נכנסה הפסקת האש לתוקף בישראל התנגדו לכל כניסה של גורמים זרים לרצועה לפני שיושלם השלב הראשון בעסקה.
  • למרות ההתנגדות הישראלית, ככל הנראה בעקבות הלחץ האמריקני, הדרג המדיני נאלץ לבסוף לאפשר כניסה של כוחות מצריים, ובתיעודים שמתפרסמים לאחרונה נראים טרקטורים שפועלים בעזה עם דגלים טורקיים. לא ברור אם אכן מדובר בכוחות שהגיעו מאנקרה – או רק מציוד שנשלח משם.
  • לאורך סוף השבוע האחרון התבצעו תיאומים בין ישראל לבין חמאס באמצעות המתווכות. 
  • כל אחד מהצדדים הציג את מיקומי החללים שידועים לו ונעשו הצלבות – מה שמאפשר את ההגעה לשטח של הצוותים המצריים.