לאחר שלא נבחר לראשות המוסד: נתניהו אישר את מינויו של א' לסגן ראש המוסד
אחרי שמינה את מזכירו הצבאי רומן גופמן לתפקיד הרגיש, החליט ראש הממשלה לאשר את מינויו של א׳ לתפקיד הסגן • הוא יחליף בתפקיד את ע' - שכיהן בשנתיים האחרונות כסגנו של ברנע • א' מכהן כבר למעלה משני עשורים בארגון הביון הישראלי ופיקד על שני אגפים מבצעיים • סביבת נתניהו: "מינויו - כחלק מהאמון והערכה שיש לרה"מ במוסד ובאנשיו המצוינים"



ראש המוסד, דוד ברנע, הודיע הערב (רביעי) על החלטתו למנות את א' לתפקיד סגן ראש המוסד הבא. המינוי אושר על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. א' יחליף את ע' - ויהיה הסגן של ראש המוסד הבא רומן גופמן. סביבת ראש הממשלה: "מינויו - כחלק מהאמון וההערכה שיש לרה"מ נתניהו במוסד ובאנשיו המצוינים".
ראש המוסד הבא
- א׳ יחליף בתפקיד את ע', סגן ראש המוסד בשנתיים האחרונות.
- א' היה מועמד לראשות המוסד, אך בסופו של דבר לא נבחר לתפקיד - למרות שברנע חשב כי מתאים לתפקיד והמליץ עליו.
- הוא משרת בארגון למעלה משני עשורים במגוון תפקידים בליבת החוד המבצעי, בעבר פיקד על שני אגפים מבצעיים.
- בהודעת המוסד צוין כי א' "מביא עמו ידע, ניסיון והיכרות מעמיקה של הארגון ופעילותו - נכסים שלהם חשיבות מיוחדת לנוכח האתגרים וההזדמנויות האסטרטגיות העומדים בפני מדינת ישראל והמוסד בתקופה היסטורית זו".
- להחלטה למנות את א' חשיבות רבה, בין היתר בשל העובדה כי גופמן נעדר את הניסיון המבצעי בארגון. א' יוכל להיות לו לעזר בכל ההיבטים המקצועיים.

בשבוע שעבר הודיע נתניהו בישיבת הממשלה שבחר במזכירו הצבאי האלוף רומן גופמן לכהן כראש המוסד הבא. ההחלטה הגיעה לאחר תקופה שבה בחן נתניהו מועמדים שונים לתפקיד, ולבסוף החליט למנות את גופמן. הוא יחליף את ראש המוסד דדי ברנע שצפוי לסיים את תפקידו ביוני 2026 - לאחר 5 שנים בתפקיד.
החלטתו של נתניהו התקבלה במוסד בהלם, שכן לרוב ראש המוסד מציע שני מועמדים מתוך הארגון ומציג אותם לראש הממשלה לבחירתו. הפעם בחר נתניהו במזכירו הצבאי – מה שיכול היה להעיד על חוסר אמון בינו לבין ראש המוסד.
כחלק מהניסיון להדגיש כי אין מדובר במשבר אמון, וכי רה"מ מעריך את ארגון הביון הישראלי ואת ראשו שעשו רבות למען ביטחון ישראל במהלך המלחמה - סביבתו תידרכה: "מינויו של א' לסגן ראש המוסד הוא כחלק מהאמון וההערכה שיש לראש הממשלה נתניהו במוסד ובאנשיו המצוינים, ובהמשכיות לפעילות ההתקפית של הארגון בשנתיים האחרונות".

ההחלטה של נתניהו לבחור דמות מחוץ המוסד להנהיג את הארגון חריגה, אך לא חסרת תקדים. מאז 1963 כיהנו לא פחות מחמישה ראשי מוסד שהגיעו מחוץ לארגון. האחרון שבהם היה ראש המוסד לשעבר מאיר דגן - שהיה מינויו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון.
