20 החטופים החיים נמצאים בישראל, ארונות 4 חללים הועברו למכון לרפואה משפטית | כל העדכונים
בשתי פעימות שוחררו כל החטופים החיים - שהתאחדו עם משפחותיהם • תחילה שוחררו איתן מור, גלי וזיו, מתן אנגרסט, עמרי, גיא ואלון ולאחר מכן רום, אריאל, מקסים, דוד, איתן הורן, שגב, בר, מתן צנגאוקר, נמרוד, יוסף, אבינתן, אביתר ואלקנה • 4 חללים הועברו לכוחות צה"ל, במטה זעמו מהמספר הנמוך - ודרשו לעצור את ההסכם • השר כ"ץ התייחס וכינה זאת "אי עמידה בהסכם"


אחרי 738 ימים בשבי חמאס, 20 החטופים החיים בישראל. בפעימה הראשונה שבו איתן מור, גלי וזיו ברמן, מתן אנגרסט, עמרי מירן, גיא גלבוע דלאל ואלון אהל. בפעימה השנייה שוחררו רום ברסלבסקי, אריאל קוניו, מקסים הרקין, דוד קוניו, איתן הורן, שגב כלפון, בר קופרשטיין, מתן צנגאוקר, נמרוד כהן, יוסף חיים אוחנה, אבינתן אור, אביתר דוד ואלקנה בוחבוט.
עוד הושבו היום גם ארבעה ארונות של חטופים חללים: דניאל פרץ ז"ל, ביפין ג'ושי ז"ל, גיא אילוז ז"ל ויוסי שרעבי ז"ל. הם לוו בטקס צבאי בתוך הרצועה וארונותיהם נעטפו בדגל ישראל. כוח צה"ל העביר את הארונות למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם מבוצע בשעה זו הליך זיהוי.

עדכונים שוטפים
22:37 - ארונות החללים הגיעו למכון לרפואה משפטית
משרד הבריאות עדכן כי ארבעת ארונות החטופים החללים הגיעו למרכז הלאומי לרפואה משפטית לצורך זיהוי, חקירת סיבת ונסיבות המוות.
22:03 - הבית הלבן מצייץ תמונה מנאומו של הנשיא טראמפ בכנסת: "שלום מתוך עוצמה"
21:15 - פרטים חדשים על השבי של השורדים שחזרו היום
אלקנה בוחבוט שרד בשבי חמאס במשך 738 ימים. הוא שהה במשך כל התקופה במנהרות, רוב הזמן היה כבול בשלשלאות ואיבד לחלוטין את תחושת הזמן והמרחב. למשפחתו סיפר על רגע מיוחד, ביום הנישואים שלו לרבקה, אז פנה אל אחד השומרים וביקש ממנו להתקלח לכבוד יום הנישואים. המחבל אמר לו בהתחלה: שב בשקט, אך אלקנה ביקש שוב, ובסופו של דבר המחבל השובה נעתר, לקח אותו, הוריד לו את השלשלאות וקילח אותו.

גלי וזיוי ברמן, גם הם שוחררו היום, סיפרו כי לאורך תקופה ארוכה הם היו מנותקים לגמרי מהעולם החיצון. לאחרונה, הם החלו לשמוע את צה"ל פועל בקרבת המקום שבו היו מוחזקים. למרות שהוחזקו בנפרד, הם שהו באותו אזור, ולא ידעו שהם יתאחדו לקראת השחרור. התאומים מספרים שחלק מהמחבלים שוחחו איתם בעברית. הם מציינים גם שמבחינת תזונה - היו תקופות רבות שבהן היה רעב וחוסר באוכל, בעוד באחרות ניתן היה להשיג מעט יותר מזון.

מתן אנגרסט מספר שבמהלך השבי ידו ואצבעותיו נפגעו קשות. הוא קיבל טיפול - ללא הרדמה, וכתוצאה מכך מצבו הידרדר עוד יותר. הוא מעיד שהצליח לראות קטעים מעצרות במשפחות בכיכר החטופים בתל אביב. מתן מספר שנחשף למיצג שמשפחתו ערכה במהלך אחת העצרות שבו היא מדמה את חטיפתו - עם שלשלאות ודם.

אבינתן אור הוחזק במשך רוב תקופת השבי במחנות המרכז, בתנאים קשים במיוחד. הוא הורעב באופן שיטתי - ולפי דוח רפואי ראשוני הוא השיל בין 30% ל-40% ממשקלו. הוא שוחרר כשהוא רזה וחלש מאוד. בנוסף, אבינתן היה מבודד לחלוטין. במשך שנתיים שלמות - הוא לא פגש חטופים אחרים וידע מעט מאוד על מה שקרה בארץ מאז 7 באוקטובר. כשנפגש עם בת זוגו נועה ארגמני ביקש ממשפחתו רגע לבד איתה: "סיגריה ראשונה ביחד אחרי שנתיים". הוא שמע ממנה בפעם הראשונה על הדרך שבה חולצה מהשבי במבצע ארנון.

20:30 - אף עין לא נשארה יבשה: האיחוד המרגש של שרון ודוד, ושל ארבל ואריאל
20:23 - אכזבה בישראל ממספר החללים שהושבו
על אף שבישראל מציינים בסיפוק גדול את העובדה ש-20 חטופים חיים חזרו למשפחותיהם, ואת העובדה שחמאס עמד בהסכם מבחינת לוח הזמנים ומבחינת אי-קיום הטקסים - במהלך הבוקר ציפו שסוגיית החללים תהיה קשה יותר.
בחדרי המו"מ אמר חמאס שהוא יכול לשחרר לפחות 15 חללים חטופים, ארגון הטרור שחרר היום בפועל ארבעה. במהלך היום צוותים ישראליים ישבו במצרים עם המתווכות וניסו למצוא פתרונות. הובהר מבחינת ישראל שזהו קו אדום ושתהיה תגובה משמעותית לכך. המתווכות העבירו את המסר הבא: "בואו ניתן ליום הזה לעבור, ונמצא פיתרון". דברי טראמפ וא-סיסי בפסגה בשארם א-שייח' אף הדגישו: זה חלק מההתחייבות של חמאס - ועליו לעמוד בה.
20:12 - ארבעה ארונות החטופים החללים מלווים בדרכם ארצה
ארבעה ארונות חטופים חללים מלווים על ידי כוח צה"ל ושב"כ בדרכם ארצה, שם יועברו למכון הלאומי לרפואה משפטית, ובו יבוצע הליך זיהוי. בצה"ל הדגישו וביקשו לנהוג ברגישות ולהמתין לזיהוי הרשמי שיינתן תחילה למשפחות החטופים החללים. לפני חצייתם לשטח ישראל, בשטח הרצועה יתבצע מעמד צבאי לזכרם של החללים, במהלכו כוח צה"ל יעטוף את ארונות החטופים בדגלי ישראל, יצדיע להם - ויוקרא פרק מספר תהילים.
19:58 - מח"ט 7 בשיחה עם מתן אנגרסט
19:29 - שני חללים חטופים נוספים הועברו לצלב האדום
19:28 - הפסגה בשארם א-שייח': טראמפ, א-סיסי וארדואן חתמו על מסמך ההסכם של סיום המלחמה
19:00 - אלקנה התאחד עם אשתו רבקה: "כל הכבוד לך, את לוחמת - אני גאה בך"
18:14 - אבינתן אור ונועה ארגמני באיחוד מרגש


18:09 - צה"ל אישר כי שני ארונות חטופים חללים הועברו לידי הצלב האדום: "חמאס נדרש לעמוד בהסכם"
דובר צה"ל אישר כי הצלב האדום מסר לו ששני ארונות של חטופים חללים הועברו לידיו והם עושים את דרכם אל עבר כוח צה"ל ושב"כ בשטח הרצועה. לאחר מכן, תמשיך העברת שני ארונות של חטופים חללים נוספים, לשון ההודעה. "חמאס נדרש לעמוד בהסכם ולבצע את המאמצים הנדרשים כדי להחזיר את כל החללים", נמסר מדובר צה"ל.
18:02 - טראמפ בפגישה עם א-סיסי: "חמאס מחפש את גופות החללים, הם יודעים איפה חלק מהן. זה בתיאום עם ישראל"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיע לשארם א-שייח' שבחצי האי סיני, שם נפגש עם נשיא מצרים א-סיסי. "התחילו השיחות על השלב השני של העסקה", אמר טראמפ. עוד הבהיר כי חמאס מחפש את גופות החללים, בהמשך להודעת ארגון הטרור כי ישחרר היום רק 4 גופות.
17:59 - שוב חופשיים: החיבוק של חברי הילדות, גיא ואביתר - ששרדו את הגיהינום בעזה

17:52 - הצלב האדום קיבל מחמאס שני חטופים חללים
הצלב האדום הגיע לנקודת החבירה בדרום הרצועה וקיבל שני ארונות של חטופים חללים מתוך הארבעה שיחזיר חמאס היום, כך לדברי ארגון הטרור.
17:48 - האיחוד המרגש של אריאל קוניו וזוגתו ארבל יהוד


17:44 - הנשיא הרצוג: "נבחן אם חמאס מפר את ההסכם"
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש עם השבים בבית החולים שיבא. "זה רגע מאושר כל כך בחיי המדינה - הרגע שאנחנו רואים את החטופים בבית - אבל הוא לא שלם", אמר הנשיא. "חשוב לי מאוד לומר - הגופות, והעובדות לגבי חלק מאחינו שעדיין נמצאים בעזה עדיין לא הגיעו אלינו, ואני רוצה להבהיר: ישראל עוקבת מקרוב אחרי כל מה שקורה בגזרת עזה, אנחנו נעקוב בזכוכית מגדלת ונבחן אם חמאס מפר את ההסכם - אסור בשום פנים ואופן שזה יתאפשר".
17:18 - אלוף במיל' ניצן אלון: "השבת החטופים היא תהליך השיקום והתקומה של החברה הישראלית"
אלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים ומי שלקח חלק במו"מ עם חמאס, אמר בחמ"ל המפקדה - בעיצומו של המבצע להשבת החטופים: "מהמקום הזה התחיל לפעול החפ"ק, מכאוס של אלפי מנותקי קשר, ובעבודה סיזיפית, שיטתית - עשיתם לילות כימים בשביל באמת לזקק את זה, להבין מה עלה בגורל החטופים, להבין ולהגדיר את המשימה של שמירה על חייהם".
"השבת החטופים היא אבן פינה לתהליכים חשובים שהם הרבה מעבר לחדר הזה, ולרמה הזאת. זה תהליך של ריפוי ושיקום ותקומה של החברה הישראלית ואני מקווה שמה שעשינו בשנתיים האחרונות, מה שרבים וטובים עשו בשנתיים האחרונות, לוחמים בשטח קודם כל, המפקדים, המחיר שהוקרב, הוא באמת יאפשר את ההתקדמות הזו".
17:04 - הנשיא הרצוג על הצעת טראמפ לחנינה לנתניהו: "לא מתייחס להערות כאלה"
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשאל על ידי חדשות 12 על דבריו של הנשיא טראמפ מעל בימת הכנסת, והשיב שאינו מתייחס אליהם. כשנשאל על כך שנשיא העליון לא הוזמן לטקס, הוסיף הרצוג: "מיותר וחבל. ביום כזה צריך להיות אחדות מלאה בעם ישראל".
17:03 - עמרי מירן באיחוד מרגש עם בנותיו, שגב כלפון והמשפחה נפגשים אחרי שנתיים


16:57 - הצלב האדום בדרכו לקבל את גופות 4 החללים
מטעם צה"ל ושב"כ נמסר כי על פי מידע שהתקבל - הצלב האדום נמצא בדרכו לנקודת מפגש בדרום הרצועה, שבה יועברו לידיו מספר ארונות של חטופים חללים. "צה"ל ערוך לקליטת ארונות של חטופים חללים נוספים שעתידים לעבור לצלב האדום בהמשך", נמסר מדובר צה"ל.
16:52 - שר הביטחון כ"ץ: הודעת חמאס על חזרת 4 חללים - אי עמידה בהסכם
חמאס הודיע שישחרר היום רק 4 גופות של חללים חטופים: ביפין ג'ושי, דניאל פרץ, יוסי שרעבי וגיא אילוז. בעקבות כך, שר הביטחון ישראל כ"ץ פרסם ציוץ ב-X: "המשימה הדחופה שכולנו מחויבים לה כעת היא לוודא את החזרת כל החטופים החללים הביתה. הודעת חמאס על החזרה צפויה של 4 גופות היום היא אי עמידה בהתחייבויות. כל עיכוב או הימנעות מכוונת ייחשבו כהפרה בוטה של ההסכם וייענו בהתאם".
גם מטה משפחות החטופים דרש "לעצור באופן מיידי את יישום ההסכם עד לשחרור מלא ומוחלט של כל החללים". עוד לדברי המטה, הפרת ההסכם על ידי חמאס חייבת "להיענות בתגובה חמורה מאוד" מצד הממשלה והמתווכות.
"הסכם יש לכבד משני הצדדים, אם חמאס לא מקיימים את החלק שלהם גם ישראל לא צריכה למלא את החלק שלה", נכתב בהודעת מטה המשפחות. "אנו דורשים את כל 28 החטופים והחטופה. לא נוותר על אף אחד, עד החטוף האחרון".
16:33 - לישי מירן אחרי האיחוד עם בעלה עמרי: "האושר שלנו לא שלם"
16:28 - איתן הורן הגיע לבית החולים איכילוב
לבית החולים איכילוב בת"א הגיע גם איתן הורן, שם יעבור בדיקות רפואיות כדי להעריך את מצבו.
16:25 - חמאס פרסם את שמות ארבעת החטופים החללים שיושבו היום
הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה הודעה ובה ציינה את שמות ארבעת החטופים החללים שיושבו היום - גיא אילוז, יוסי שרעבי, דניאל פרץ וביפין ג'ושי.

16:20 - הנשיא טראמפ עזב את ישראל בדרכו לפסגה בשארם א-שייח'
16:15 - דובר צה"ל: עודכנו שיוחזרו היום ארבעה חטופים חללים
דובר צה"ל תא"ל אפי דפרין אמר בהצהרה כי בישראל עודכנו כי היום יוחזרו כארבעה חטופים חללים: "גם בשעה הזו, נעשים מאמצים, בכל הדרגים, להפעלת לחץ להמשך תהליך שחרור החללים. אנחנו דורשים מחמאס לעמוד בחלקו בהסכם. אנחנו לא שוכחים אותם לרגע. לא ננוח עד שיגיעו למשפחותיהם ולקבר ישראל כולם".
16:08 - מתן צנגאוקר הגיע למרכז הרפואי איכילוב
אחרי 783 ימים בשבי, מתן צנגאוקר הגיע לבית החולים איכילוב בתל אביב. עם הגעתו, עבר בדיקה רפואית ראשונית כדי להעריך את מצבו.
16:04 - נפתחו לתנועה הרחובות בירושלים שנסגרו לתנועה בשל ביקור טראמפ
16:02 - בביה"ח בילינסון נערכים להגעת ראש הממשלה, ככל הנראה ייפגש עם שורד השבי איתן מור
בבית החולים בילינסון נערכים לביקור של ראש הממשלה נתניהו שככל הנראה צפוי להיפגש עם שורד השבי איתן מור ובני משפחתו.
15:30 - שוב ביחד: אחרי שהופרדו בשבי - האחים הורן מתחבקים

15:25 - אחרי יותר משנתיים: אביתר דוד בתמונה משותפת עם הוריו

15:14 - "אלוהים יברך את המזרח התיכון": טראמפ סיים לנאום בבימת הכנסת
15:00 - אלקנה בוחבוט עם אשתו רבקה אחרי יותר משנתיים בשבי

14:35 - מחובק בזרועות אימו: מקסים הרקין משוחח עם המשפחה

14:29 - נמרוד כהן ברגעי החבירה לצה"ל, ובאיחוד המרגש עם המשפחה


14:25 - יוצא מרכב הצלב האדום, אחרי יותר משנתיים בעזה: איתן הורן במפגש עם נציגי צה"ל

14:19 - בר קופרשטיין נפגש עם אביו, שקם לכבודו מכיסא הגלגלים

14:18 - בוטל ביקור נשיא אינדונזיה, גורם ישראלי: "הם זועמים על ההדלפה"
13:59 - מטה משפחות החטופים: עודכנו שרק 4 חללים חטופים יוחזרו היום
במטה המשפחות אומרים שעודכנו כי רק ארבעה חללים חטופים יוחזרו היום, מתוך 28 שמחזיק חמאס. "זוהי הפרה בוטה של ההסכם על ידי חמאס. אנחנו מצפים מממשלת ישראל והמתווכות לפעול מיידית לתקן את העוול הנורא", נמסר. "אנחנו לא נוותר על אף חטוף או חטופה ועל המתווכות לאכוף את תנאי ההסכם ולגבות מחיר מארגון הטרור חמאס על ההפרה".
13:55 - שגב כלפון בתמונות ראשונות מהמפגש עם נציגי צה"ל

13:52 - יוסף חיים בחיבוק ראשון עם המשפחה

13:50 - אוחנה הוריד את סיכת החטופים במהלך נאומו, מטה המשפחות: "יש עוד 28 חטופים וחטופות"
במהלך נאומו יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ביקש לבצע מחווה לנשיא טראמפ, הוריד את סיכת החטופים שקיבל מאביו של איתן מור - והעביר אותה לטראמפ. במטה החטופים זעמו: "28 חטופים וחטופה עדיין בשבי החמאס, והם נחטפו במשמרת שלכם - מחיאות כפיים סוערות לא יגרמו לעם ישראל לשכוח את האחים והאחות שלהם מאחור. נמשיך לענוד סיכות צהובות, נמשיך לתלות שלטים ולהזכיר: זה לא נגמר עד החטוף האחרון".
13:40 - איתן מור נפגש עם משפחתו

13:38 - "חיים שלי": התיעוד הראשון של המפגש בין מתן ועינב צנגאוקר

13:25 - השבים החלו להגיע לבתי החולים השונים
למרכז הרפואי איכילוב הגיע כעת מתן אנגרסט ששב לאחר 738 ימים בשבי. עם הגעתו הוא עבר בדיקה רפואית ראשונית על מנת להעריך את מצבו ואת אופן הטיפול הנדרש. המסוק עם השבים אלון אהל, גיא גלבוע דלאל ובני משפחותיהם נחתו במנחת בית החולים בילינסון.
13:05 - נתניהו לא ייסע לפסגה בשארם: "עקב סמיכות הזמנים עם כניסת החג"
לשכת ראש הממשלה עדכנה כי נתניהו הוזמן על ידי נשיא ארה"ב טראמפ להשתתף בוועידה שתתקיים היום במצרים. לפי הודעת הלשכה, ראש הממשלה הודה לנשיא טראמפ על הזמנתו, אך אמר כי לא יוכל להשתתף "עקב סמיכות הזמנים עם כניסת החג".
12:55 - לקול מחיאות כפיים סוערות: הנשיא טראמפ נכנס למליאת הכנסת
12:38 - 13 השבים הגיעו לנקודת הקליטה הראשונית בעוטף
13 השבים ארצה הגיעו לנקודת הקליטה הראשונית בשטח ישראל. גורמי אגף כוח האדם וגורמי רפואה של צה"ל מלווים את השבים והם יעברו הערכה רפואית ראשונית ויפגשו עם בני משפחותיהם בנקודת הקליטה במרחב עוטף עזה. נציגי צה"ל מלווים את כלל בני המשפחות המחכים בבתי החולים ומעבירים להם עדכונים שוטפים.
12:30 - השבים ששוחררו בפעימה הראשונה החלו להגיע לבתי החולים


12:20 - השבים ארצה החלו להמריא לבתי החולים, שם יפגשו עם משפחותיהם
בדקות האחרונות המריאו במסוקי חיל האוויר השבים, איתן מור, זיו ברמן וגלי ברמן לבית החולים בליווי בני משפחותיהם. החטופים השבים עברו הערכה רפואית ראשונית ועושים דרכם אל בתי החולים, שם עתידים להיפגש עם שאר בני משפחותיהם ולקבל המשך טיפול רפואי.

12:15 תמונה ראשונה של אבינתן אור לאחר השחרור

12:10 - במצרים מאשרים: נתניהו ישתתף בפסגה בשארם
12:05 - נורמליזציה בדרך? היערכות ראשונית להגעת נשיא אינדונזיה מחר
נשיא אינדונזיה פרבואו סוביאנטו יגיע מחר לביקור היסטורי בישראל, כשעל הפרק עומדת האפשרות לתחילת הליך נורמליזציה עם אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם - כך פרסמנו לראשונה.
12:00 - נתניהו נפגש עם טראמפ בלשכתו בכנסת
ראש הממשלה נתניהו נועד כעת בלשכתו בכנסת עם הנשיא טראמפ.
11:50 - חיבוק ראשון: החטופים ששוחררו בפעימה הראשונה נפגשים עם המשפחות




11:48 - נבחנת האפשרות שנתניהו יצטרף לפסגת המנהיגים בשארם א-שיח'
מטוס אל על ינחת היום בצוהריים במצרים, ובישראל נערכים לאפשרות שנתניהו יהיה על הטיסה. לפי דיווחים מצריים, נתניהו הוזמן לפסגה.

11:44 - בידיים של צה"ל: 13 החטופים פגשו את הכוחות ועושים דרכם לישראל
13 החטופים ששוחררו בפעימה השנייה פגשו עתה את כוח צה"ל ושב"כ ברצועת עזה והם עושים דרכם לשטח ישראל. הם יגיעו למחנה רעים, שם יעברו הערכה רפואית ראשונית.
11:33 - צה"ל מאשר: 13 חטופים בידי הצלב האדום, בדרך לכוחות צה"ל
בדובר צה"ל אישרו כי התקבל מהצלב האדום מידע לפיו 13 חטופים הועברו לידיהם, והם עושים את דרכם לכוח צה"ל ושב"כ בשטח הרצועה.
11:24 - אוטובוסים עם המחבלים המשוחררים יצאו מבתי הכלא
משרד האסירים הפלסטיני: האוטובוסים עם האסירים הפלסטינים שהשתחררו מבית הכלא עופר עושים את דרכם לכיוון ביתוניא ומכלא קציעות לכיוון רצועת עזה.
11:20 - פרסום ראשון: בשיבא נערכים לאפשרות שטראמפ יגיע לכאן לפגוש את החטופים ששוחררו
בבית החולים שיבא מתכוננים לאפשרות שטראמפ יגיע למקום, כדי לפגוש את החטופים ששוחררו - כך פרסמנו לראשונה. בין היתר נבדקת האפשרות שטראמפ יפגוש את גלי וזיו ברמן בבית החולים.
11:15 - הנשיא טראמפ בשיחה עם כתבים בכנסת: "המלחמה הסתיימה"
הנשיא טראמפ הגיע למשכן בירושלים לקראת נאומו במליאה, התקבל בידי יו"ר הכנסת אמיר אוחנה וחתם על ספר האורחים. כשלצדו ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר טראמפ לכתבים: "אנחנו שמחים שהחטופים שוחררו, המלחמה הסתיימה".

11:07 - דיווח: חמאס הודיע שיעביר חללים חטופים בשעות אחר הצוהריים
10:52 - אין יותר חטופים ישראלים חיים בשבי חמאס
10:45 - 13 החטופים החיים הנוספים הועברו לידי כוחות צה"ל
10:35 - רזה, אך עומד על רגליו: תמונה ראשונה של גיא גלבוע דלאל

10:27 - סוף-סוף בבית: גלי וזיו ברמן עם נציגי צה"ל



10:25 - תמונות ראשונות של אלון אהל לצד נציגי צה"ל

10:20 - רגעי חציית 7 השבים בחזרה לשטח מדינת ישראל
10:10 - בשיחה מעזה, לצד מחבל: יוסף חיים אוחנה מדבר לראשונה עם בני משפחתו
יוסף חיים אוחנה שוחח עם משפחתו בווידיאו מעזה. בשיחה הוא מבקש מהם - בהוראת אנשי חמאס שנראים לצדו - לפרסם את התיעוד שלו: "תעבירו לחדשות". לכתבה המלאה
9:59 - הצלב האדום עושה את דרכו לנקודת מפגש נוספת
9:50 - לצד מחבל חמאס: אלקנה בוחבוט בשיחה מעזה - "הכול בסדר"
9:43 - ביקור הבזק מתחיל: נשיא ארה"ב טראמפ נחת בישראל
מטוסו של נשיא ארה"ב טראמפ נחת בנתב"ג לביקור הבזק שיימשך כארבע שעות. טראמפ ייפגש עם משפחות חטופים, ינאם בכנסת - וימריא כבר בשעות הצוהריים אל פסגת המנהיגים בשארם א-שיח' שבמצרים. לכתבה המלאה
9:40 - מטוס האיירפורס 1 של הנשיא טראמפ הגיע לישראל

9:38 - לישי מירן בשיחה ראשונה עם בעלה עמרי

9:35 - צה"ל מאשר: 7 החטופים בשטח הארץ
דובר צה"ל: שבעת השבים נמצאים כעת בדרכם לנקודת הקליטה הראשונית במרחב עוטף עזה, שם ייפגשו עם בני משפחותיהם. צה"ל ערוך לקליטת חטופים נוספים שעתידים לעבור לצלב האדום בהמשך.
9:33 - 7 החטופים ששוחררו בפעימה הראשונה הגיעו לשטח ישראל
9:27 - אימו של איתן מור אחרי שראתה סרטון שלו: "הוא נראה רזה וחיוור - אבל מחייך"
9:20 - "הוא עומד על הרגליים": משפחת אהל אחרי התמונה הראשונה של אלון
9:18 - משרד רה"מ: החטופים חברו לכוחות צה"ל ועושים דרכה ארצה
במשרד ראש הממשלה אישרו כי משפחות שבעת החטופים ששוחררו עודכנו כי הם חברו לכוחות ברצועת עזה ויעשו בהקדם את דרכם לשטח ישראל.
9:11 - תמונה ראשונה של החייל נמרוד כהן, בשיחה עם אימו ויקי

9:10 - תמונות ראשונות של דוד ואריאל קוניו בשיחה עם אימא סילביה

9:04 - "חיים שלי, אין יותר מלחמה": עינב צנגאוקר קיבלה שיחת טלפון ממתן בנה שטרם שוחרר
8:59 - איתן מור, גלי וזיו ברמן, מתן אנגרסט, עמרי מירן, גיא גלבוע דלאל ואלון אהל הועברו לידי כוחות צה"ל
8:55 - המשפחות קיבלו תמונות של יקיריהן ששוחררו בפעימה הראשונה
8:50 - בצה"ל מאשרים: 7 חטופים עושים את דרכם לחבירה לכוחות ברצועה
8:45 - החגיגות לקראת שחרור החטופים בפעימה הראשונה
8:20 - 7 החטופים החלו את הנסיעה לעבר כוחות צה"ל
8:17 - הרמטכ"ל בהערכת מצב במפקדת השבויים והנעדרים
הרמטכ״ל, רא"ל אייל זמיר, סיים כעת הערכת מצב בחמ"ל מפקדת השבויים והנעדרים טרם החזרת החטופים, עם מפקד מפקדת השבויים והנעדרים, אלוף (במיל') ניצן אלון, ראש אגף המבצעים, אלוף איציק כהן, ראש אגף המודיעין, אלוף שלומי בינדר, מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט וסגן ראש שירות הביטחון הכללי.
8:15 - באל-ג'זירה מדווחים: חטופים נוספים ישוחררו ב-10:00 בדרום הרצועה
8:10 - משפחתו של גיא גלבוע דלאל עודכנה שגם הוא בפעימה הראשונה
8:05 - קופצות מאושר: אמילי דמארי ורומי גונן צופות יחד בשחרור החטופים
7:55 - 7 חטופים יימסרו לידי הצלב האדום, כולם עומדים על רגליהם
7:44 -
7:30 - מסתמן: אלו החטופים שצפויים להשתחרר בפעימה הראשונה
מסתמן כי בין המשוחררים בפעימה הראשונה, מצפון הרצועה, יהיו איתן מור, גלי וזיו ברמן, מתן אנגרסט, עמרי מירן, גיא גלבוע דלאל ואלון אהל.
7:25 - חיל האוויר נערך לקליטת החטופים השבים ארצה
7:22 - גורם ביטחוני: צה"ל נערך להשבת החטופים - מ-8:00 בצפון הרצועה
גורם ביטחוני אמר הבוקר כי צה"ל נערך להעברת והשבת החטופים בשעות הבוקר הקרובות, החל מהשעה 08:00 בצפון הרצועה. עם זאת, השעות עלולות להשתנות.
7:15 - המשפחות שיקיריהן אמורים להשתחרר בפעימה הראשונה כבר עודכנו, רכבי הצלב האדום ממתינים בעזה
7:10 - חמאס אותת לצלב האדום לתיאום נקודת המפגש הראשונה
חמאס נתן אות קריאה ראשון לצלב האדום כדי לתאם את נקודת המפגש הראשונה. הנקודה עוד לא נקבעה, אבל מדובר בחיבור ראשוני בין חמאס לצלב האדום.
7:05 - חמאס פרסם את שמות החטופים החיים שישוחררו - 20 השמות שבישראל כבר מכירים
חמאס פרסם את רשימת החטופים החים שישוחררו היום - ללא שינוי מהשמות שבישראל מכירים: בר קופרשטיין אביתר דוד, יוסף חיים אוחנה, שגב כלפון, אבינתן אור, אלקנה בוחבוט, מקסים הרקין, נמרוד כהן, מתן צנגאוקר דוד קוניו, איתן הורן, מתן אנגרסט, איתן מור, גלי ברמן, זיו ברמן, עמרי מירן, אלון אהל, גיא גלבוע-דלל, רום ברסלבסקי ואריאל קוניו.
6:55 - "THANK YOU": מיצג הענק לטראמפ בחופי ת"א

6:45 - המונים ממשיכים להציף את כיכר החטופים
6:24 - הרצוג יעניק לטראמפ את "עיטור הנשיא"
נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק לנשיא טראמפ את העיטור האזרחי הגבוה ביותר: "עיטור הנשיא" כהוקרה על מאמציו להביא להסכם, להשבת החטופים ולסיום המלחמה.
6:15 - טראמפ ינחת בישראל ב-9:48
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ינחת בנתב"ג ב-9:48 עם האיר-פורס 1. לפני ההמראה, אמר נשיא ארה"ב ש"המלחמה בעזה נגמרה, ושיש להסכם תמיכה רחבה". מנתב"ג ייסע טראמפ לכנסת, ואחרי פגישה עם נתניהו, ינאם מול מליאת הכנסת. לאחר מכן ימריא לפסגה במצרים.
5:57 - המונים מתאספים בכיכר החטופים בת"א בציפייה להתחלת שחרור החטופים
עם שחר, המוני ישראלים התאספו בכיכר החטופים שבתל אביב, כדי לצפות במשותף בחזרת החטופים מהשבי. הצפי הוא שבמקום ישהו צופים רבים במהלך היום.
5:48 - משפחות החטופים עושות את דרכן למחנה רעים
משפחות החטופים החיים שצפויים להשתחרר הבוקר עושות את דרכן למחנה רעים, התחנה הראשונה בישראל של החטופים ששבים במסגרת הליך השחרור. מלבד מפגש עם חלק מהמשפחה, יעברו החטופים בדיקה רפואית ראשונית. לאחר מכן ימריאו יחד עם משפחתם לבתי החולים השונים, שם יפגשו חברים ובני משפחה נוספים.
5:08 - שחרור החטופים יתבצע בשתי פעימות
שחרור החטופים צפוי להתחיל ב-8 בבוקר מאזור נצרים. ב-10 בבוקר ישוחררו מח'אן יונס ומחנות המרכז החטופים הנותרים - כך שבסך הכול ישוחררו 20 החטופים החיים בשני סבבים. עדיין לא ידוע כמה חטופים ישוחררו בכל סבב.